Un nou proiect autohton de jazz şi world music, BaLaKo, la festivalul...

Un nou proiect autohton de jazz şi world music, BaLaKo, la festivalul Plai. Cum sună ineditul grup VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

balako

Cel mai nou nume anunţat de organizatorii festivalului Plai pentru ediţia din acest an este BaLaKo, un nou proiect muzical autohton dedicat genurilor jazz şi world music. Conceput ca o călătorie muzicala prin lume, BaLaKo prezintă un amestec efervescent de ritmuri clasice de jazz, îmbogăţite cu sonorităţi tradiţionale culese din folclorul balcanic şi influenţe latine.

Înfiinţat în 2012, membrii trupei (instrumentiştii Mandinga) povestesc, la emisiunea TVR Garantat 100%, despre începuturile proiectului: „Am încercat de mult timp să combinăm salsa cu folclor; ideea ne-a venit în 2010, după un concert la Sala Palatului, în care am prezentat istoria muzicii latino începând din 1950.


Doi ani mai târziu se năştea BaLaKo, din dorinţa de a începe să cântam si ceea ce ne place, nu doar muzică comercială”. La scurt timp de la înfiinţare, în 2013, BaLaKo participă la Montreux Jazz Festival, fiind una dintre cele mai apreciate trupe ale acelei ediţii.

Pentru vara aceasta, au fost confirmaţi la North Sea Jazz Festival, în august vor canta la Sziget Festival, iar în septembrie vor veni la Timişoara, în cadrul PLAI Festival 2014. Pe lânga Valentin Zachar (saxofon/caval), Chupi (tobe/vioară/voce), Tony (trombon), Omar (pian) şi Nino (congas/timbales), acestora li se alătură Leonard Vasile (clape/acordeon), Seby Yoo (bas) şi Sebastian Burneci (trompetă). Elena Ionescu va face şi ea parte din acest proiect, în calitate de „guest star”.

Cea de-a 9-a ediţie a festivalului Plai va avea loc în perioada 12 – 14 septembrie la Muzeul Satului Bănăţean, iar organizatorii au anunțat deja o parte dintre numele care vor urca pe scenă: Duquende, Light in Babylon, Tito Paris şi Carminho. Până la 1 septembrie 2014, preţul abonamentelor pentru festival este de 90 de lei, după această dată, acestea costând 110 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.