Un obuz din cel de-Al Doilea Război Mondial a fost găsit în...

Un obuz din cel de-Al Doilea Război Mondial a fost găsit în Timiș. La ce pericol au fost expuși cei care au dat de proiectil

0
DISTRIBUIȚI

proiectil-de-artilerie-din-al-doilea-razboi-mondial-gasit-in-portul-constanta-antena-3

Mai mulți muncitori din Gelu, localitate aflată la 34 de kilometri de Timișoara, puteau să își piardă astăzi viața. În urma unor lucrări de construcție, aceștia au găsit în pământ un obuz care datează din cel de-al doilea Război Mondial.


Specialiștii spun că acesta se afla în stare activă, iar dacă muncitorii făceau un pas greșit riscau să își piardă viața. Pompierii militari s-au deplasat imediat la fața locului și au preluat proiectilul de artilerie folosit, dar neexplodat acum mai bine de 70 de ani.

„Echipa pirotehnică din județul Timiș a fost solicitată joi, în localitatea Gelu din comuna Variaș, unde, în timpul unor lucrări de construcție, a fost găsit un proiectil de artilerie. Acesta datează din cel de-al doilea Război Mondial. Pompierii militari s-au deplasat la fața locului și au colectat proiectilul. Conform specialiștilor, acesta se afla în stare activă și ar fi putut prezenta un mare risc în caz de lovire sau de manevrare necorespunzătoare”, a declarat pentru PRESSALERT.ro Sindia Vlaia, putărtorul de cuvânt al ISU Timiș.

În momentul de față proiectilul de află în posesia Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, iar când va fi colectată o cantitate mai mare de arme acesta vor fi detonate în condiții de siguranță.

Foto: Antena 3 (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.