Urmașul unuia dintre marii magnați ai perioadei interbelice, plecat din țară de...

Urmașul unuia dintre marii magnați ai perioadei interbelice, plecat din țară de 75 de ani, tot mai atașat de Banatul natal. Ce proiecte are

1
DISTRIBUIȚI

Centrul Memorial Max Ausnit (9)

Steven Ausnit, urmașul marelui industriaș din perioada interbelică Max Ausnit, este din ce în ce mai atașat de Lugoj. În ultimii ani acesta a revenit constant în orașul în care și-a petrecut o parte din copilărie, unde a făcut primele investiții. Este vorba de un centru memorial care îi poartă numele, respectiv de un complex destinat şoferilor aflaţi în tranzit pe şoseaua de centură a Lugojului, pe drumul european E70, care face parte dintr-un plan de afaceri în care familia Ausnit, împreună cu Gabriel Olariu şi Florin Măran, asociaţii din Lugoj, vor investi peste 15 milioane de euro.

Steven Ausnit revine la Lugoj

Între 14 – 17 iulie, Steven Ausnit va participa la Concursul Naţional „Memoria Holocaustului „, eveniment organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din Bucureşti „Elie Wiesel”, Memorial Library New York şi Precept Ministries Surduc, la care vor participa 86 de elevi de gimnaziu şi elevi de liceu din cele 42 de judeţe ale ţării.


”Scopul acestei acţiuni este cunoaşterea şi conştientizarea de către copii şi tineri, a istoriei Holocaustului”, transmit apropiații lui Ausnit. În cadrul evenimentului, Steven Ausnit va povesti propria mărturie despre cum a fost persecutată familia lui.

Concurs pe biciclete

Pe 19 iulie 2014 cu începere de la ora 9.00, ia startul a treia ediţie a Concursului de Ciclism pe şosea Cupa Max Ausnit. Evenimentul este organizat de Clubul de Turism Concordia Lugoj, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primaria Municipiului Lugoj, acesta fiind avizat de Federaţia Română de Ciclism. Competiţia se desfășoară pe un traseu cu lungimea de 88 km şi diferenţă de nivel de 1000 de metri, cu plecarea şi sosirea pe şoseaua de centură a oraşului, în parcarea A&O Truck Stop, una din investițiile lui Steven Ausnit la Lugoj.

Marele Max Ausnit

Max Ausnit a fost în perioada interbelică, alături de Nicolae Malaxa, unul din cei mai mari industriaşi din România. El a fost administrator al Uzinelor şi Domeniilor de Fier din Reşiţa (UDR), cea mai mare societate pe acţiuni care a existat în România înainte de venirea comuniştilor la putere. În 1938, societatea condusă de Max Ausnit a ajuns să dețină cel mai mare capital social şi cea mai mare cifră de afaceri din țară, cu  un număr de 16.669 de angajaţi.  Fiul său, Steven Ausnit, acum în vârstă de 90 de ani, a părăsit România în 1939 şi trăieşte în SUA, unde a dezvoltat şi vândut ulterior o afacere în domeniul ambalajelor.

1 COMENTARIU

  1. ATENTIE! domnule Ausnit!!..cu cine va asociati!! Romani sint mari tepari,o asa vedeti asta cind ,peste citiva ani o sa constatati ca afacerea merge in paguba……….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.