Vechiul PNL a dispărut după un congres fulger de 20 de minute....

Vechiul PNL a dispărut după un congres fulger de 20 de minute. Vezi ultimele mesaje ale lui Iohannis şi Robu

1
DISTRIBUIȚI

klaus ultimul congres

„Acest congres trebuie să se încheie în jumătate de oră” – acesta a fost anunţul cu care preşedintele Klaus Iohannis a început ultimul congres al PNL înainte de fuziunea cu PDL. Fostul preşedinte, Crin Antonescu, a fost marele absent. Cuvântul „liberal” din numele partidului a fost invizibil din sală, fiind ascuns de cei de pe scenă care au acoperit cu spatele bannerul congresului. Nicolae Robu s-a întreţinut cu şeful PNL Hunedoara, Mircea Moloţ. Sorin Frunzăverde s-a aşezat pe cealaltă parte, în ultimul rând. În sală, fostul prefect Ovidiu Drăgănescu s-a salutat cu toţi liderii partidului.


Pe repede înainte a început votarea documentelor. A fost unanimitate la vot. Doar la noul statut a fost o abţinere. A fostului ministru Varujan Vosganian.

Iohannis a anunţat că fuziunea cu PDL este „cheia de boltă a echilibrării scenei politice româneşti” care va duce la formarea „marelui Partid Naţional Liberal”, văzut „ca forţa integratoare a dreptei, a tuturor curentelor”. Nu au lipsit atacurile celor care nu au rămas în PNL „au plecat cei care întotdeauna s-au înţeles bine cu stânga”. Discursul mitraliat a fost întrerupt o singură dată de aplauze, când Iohannis a anunţat ” în noul partid, vom fi mai atenţi, vom avea o altă politică de personal înainte de a-i propune în demnităţi publice”.  Nicolae Robu a susţinut că urmează integrarea conducerilor celor două partide pe sistemul parităţii. „În cazul în care unul dintre partid are într-o anumită structură mai puţini membrii o va completa. Se va merge până la nivelul secţiei de votare. Ducem mai departe linia politică după o istorie de 139 de ani a PNL poleită de glorie, presărată cu realizări grandiose”,  a declarat Robu.  Sorin Frunzăverde a tăcut în momentul când a fost întrebat de PRESSALERT.ro pe tema unificării. În 20 de minute congresul s-a încheiat, liberalii fiind anunţaţi că la congresul de unificare cu pedeliştii „unii vor sta în picioare şi se vor uita pe ecrane”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.