Vreau o vară ploioasă

Vreau o vară ploioasă

0
DISTRIBUIȚI

vali silaghi 09

Nu pentru că spectrul caniculei începe să ne bântuie (pregătiți-vă ventilatoarele pentru următoarele zile), ci pentru că dacă plouă, praful din oraș rămâne, măcar pentru un timp, la nivelul solului, și nu în aer.

Alergenii zburdă fericiți în atmosfera timișoreană, unde pe lângă polen, insecte sau păr de animale, avem și un alergen respirator teoretic mai ușor de controlat, dar care ne va da bătăi de cap în această vară: praful de șantier.

Sigur, e bine că se construiesc chestii, se modernizează rețele și se nivelează drumuri, dar ce facem cu praful? Sigur, dăm amenzi celor care ies din șantiere cu pământ pe roți, dar acela este doar vârful aisbergului.


Exemplu simplu: pe Simion Bărnuțiu s-a săpat un șanț pe câteva sute de metri, s-a făcut treaba, apoi s-a acoperit. Nu cu asfalt, desigur, pentru asta mai trebuie să așteptăm. Astfel, o parte din pământul săpat a rămas pe dinafară, în principal sub formă de praf. Vorbim despre una dintre arterele principale de intrare în oraș, deci cu un trafic semnificativ în orice zi a săptămânii. Bulevardul este învăluit de un nor de praf în fiecare zi. Nu că locuitorii din zonă n-ar fi avut oricum Continentalul aproape, pentru un aer numai bun de tras adânc în piept.

Și acesta este doar un exemplu. Șanțuri și șănțulețe sunt săpate prin tot orașul (din nou, mă bucur că se lucrează, dar…), de pe strada Lidia, până în Cetate, iar pământul și praful aferent, acolo unde nu este ridicat de roțile mașinilor, este ridicat de cea mai mică adiere de vânt.

Alergiile pot apărea la orice vârstă, deci nu vă pierdeți speranța. Mai ales că în curând ne va vizita și deja celebra ambrozie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.