Reablilitatea clădirilor istorice din Timişoara, în ritm de melc. Câte solicitări au...

Reablilitatea clădirilor istorice din Timişoara, în ritm de melc. Câte solicitări au fost depuse

0
DISTRIBUIȚI

cladire istorica timisoara

La debutul acestei săptămâni, primarul Nicolae Robu anunţa că una din priorităţile sale legate de fondurile europene aferente ciclului de finanţare 2014 – 2020 va fi reabilitarea clădirilor din centrul oraşului. Deşi municipalitatea nu are bani suficienţi pentru a repara clădirile, nu aceasta pare să fie marea problemă.

Conform datelor prezentate de purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Alina Pintilie, timişorenii nu se înghesuie să îşi repare clădirile, nici cu bani de la nemţi, nici cu bani de la bugetul local. “Primăria Municipiului Timişoara desfășoară în prezent două programe de reabilitare clădiri istorice din Timișoara (KfW și CLT).


Pentru programul de reabilitare clădiri istorice derulat municipalitate împreună cu Banca de Dezvoltare a Guvernului Germaniei (KfW) au fost depuse 23 de solicitări, iar perioada de înscriere este continuă. În Programul de sprijin financiar acordat proprietarilor de clădiri istorice din zona de acţiune prioritară a Municipiului Timişoara, derulat în baza HCL 514/22.10.2013, în sesiunea din luna aprilie au fost depuse solicitări pentru reabilitarea a două imobile. De menţionat că municipalitatea va mai organiza o sesiune de înscrieri”, ne-a informat Pintlie.

În repetate rânduri, primarul Nicolae Robu s-a plâns că procedurile aferente întocmirii documentaţiei sunt unele foarte greoaie. Mai exact, primarul a spus că oamenii au prea mult timp la dispoziţie să decidă asupra unor lucruri simple, astfel că finalizarea unui dosar poate lua mai multe luni. O altă problemă pe care autorităţile locale nu o pot rezolva este refuzul anumitor proprietari de a accepta renovarea clădirilor în care locuiesc. Deşi stau în apartamente de lux situate în centrul oraşului, oamenii se plâng că nu au bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.