Adrian Năstase, ELIBERAT din penitenciar: Am rămas acelaşi, am planuri de viitor...

Adrian Năstase, ELIBERAT din penitenciar: Am rămas acelaşi, am planuri de viitor extravagante. Am primit oferte de la mai multe multinaţionale, dar şi din partea unui guvern străin

1
DISTRIBUIȚI

CAMPANIE - PSD - MIZIL

Adrian Năstase a ieşit, joi seară, din penitenciar, fiind întâmpinat de cei doi fii ai săi, el declarând presei că a rămas acelaşi, că ultimii ani l-au întărit şi precizând că are planuri de viitor „extravagante”, pe care însă nu le dezvăluie acum, scrie Mediafax. Adrian Năstase a vorbit, joi, la ieşirea de la Jilava, despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, a votului pe liste pentru profesionalizarea Parlamentului, despre aministie fiscală, graţiere, şi a subliniat că penitenciarul, cum este acum, e o instituţie depăşită. Năstase a spus că „statul român în momentul de faţă are numai două puteri: executivul, format din preşedinte şi guvern, şi justiţia”.

„Ar fi necesară o a treia putere, legislativul, şi probabil, fiindcă acum pot să vorbesc mai liber, aş spune că ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate, care să construiască un Parlament solid şi care să rezolve unele dintre problemele care în momentul de faţă sunt fără răspuns.


Dar ar fi nevoie fără îndoială de o schimbare a legii electorale şi de revenirea la alegerile pe listă astfel încât să se profesionalizeze Parlamentul”. El a mai prezentat o altă idee, spunând că nu crede că aceasta va surpinde. „Cred că ar trebui înţeles un lucru simplu: din când în când este nevoie de o lege de amnistie fiscală, dar este nevoie şi de o lege a graţierii”, a declarat fostul premier, precizând că această lege a graţierii ar trebui „să fie într-o formulă înţeleaptă, nu aberantă, cu limite până la 7 ani”.

Năstase a mai menţionat că, la ieşirea din penitenciar, a fost salutat de la geamuri de unii din deţinuţi şi a apreciat că „penitenciarul, aşa cum este acum, este depăşit” şi, drept urmare, reprezintă „o fabrică de recidivă”. Adrian Năstase a mai spus că în următorii 9 ani nu va putea să ocupe funcţii publice, însă a primit oferte de la mai multe multinaţionale, dar şi din partea unui guvern străin, refuzând însă să precizeze despre ce ţară este vorba. Adrian Năstase a ieşit, joi seară, din penitenciar, fiind întâmpinat de cei doi fii ai săi, el declarând presei că a rămas acelaşi, că ultimii ani l-au întărit şi precizând că are planuri de viitor „extravagante”, pe care însă nu le dezvăluie acum. „Am rămas acelaşi. Încercările din ultimii ani cred că m-au întărit”, a spus Năstase, adăugând că are nevoie de timp pentru a-şi contura proiectele pentru viitor. El a mai spus că vrea să stea cu familia, dar şi că are „divese idei extravagante”, pe care însă nu le dezvăluie acum jurnaliştilor şi nici nu ştie dacă le va dezvălui.

„În ultimii 10 ani aţi dus-o foarte bine fără mine, în ultimii trei ani şi mai bine”, a mai spus Năstase.

 

1 COMENTARIU

  1. na bravo misule – ma trintisi. daca borfasul declara singur ca „a ramas acelasi” inseamna ca iar se apuca de ticalosii ! sa vedem ce planuri „extravagante” i-i puie mintea.
    ar trebui ca cei 9 ani sa fie de fapt 29 ! o noua lege a gratierii? de acord; dar pentru gainarii mici. politicienii si afaceristii alde matale, d-le nastase, plus voiculescu, becali si altii de teapa voastra ar trebui sa putrezeasca in ocna; ca pe vremea lui nea nicu. ala care ajungea acolo, nu mai avea chef de recidiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.