Aeroportul Timișoara dă în judecată firma vărului deputatului Alin Popoviciu pentru restanțe...

Aeroportul Timișoara dă în judecată firma vărului deputatului Alin Popoviciu pentru restanțe de 25.000 de euro. Ce explicație NERUȘINATĂ are firma protejată de triada portocalie

8
DISTRIBUIȚI

aeroport timisoara terminal 1Dezvăluirile PRESSALERT.ro, făcute încă din anul 2012, privind afacerile dubioase desfășurate la Aeroportul din Timișoara de triada pedelistă Constantin Ostaficiuc – Alin Popoviciu – Cornel Sămărtinean, sunt confirmate încă o dată. Așa cum site-ul nostru a dezvăluit, firma Trinvest Bakery SRL, care îi aparține vărului pedelistului Popoviciu și care a prosperat cu girul acestuia, nu pare să mai cunoască același succes de când Sămărtinean nu mai este director, acumulând restanțe la plata chiriei și a utilităților de 130.000 de lei, adică aproximativ 25.000 de euro. Conform redesteptarea.ro, conducerea Aeroportului Traian Vuia din Timișoara cer rezilierea contractelor încheiate cu Trinvest Bakery în anul 2010, din cauza restanțelor acumulate. Prin procesul deschis împotriva SC Trinvest Bakery SRL, aeroportul cere rezilierea contractelor încheiate cu firma și obligarea societății la plata sumei de 129.651 lei. Principalul motive invocat de reprezentanții aeroportului este „neplata chiriei și a utilităților de mai bine de patru luni de la scadență”. Aeroportul solicită și calcularea penalităților de întârziere din luna februarie a acestui an până la plata efectivă a sumelor. „Pârâta refuză nejustificat să își execute obligația”, au mai arătat reprezentanții aeroportului. 

Conform aceleiași surse, în întâmpinarea depusă la dosar, reprezentanții Trinvest Bakery susține că rezilierea contractului, care expiră la sfârșitul anului viitor, poate fi solicitată numai după întârzieri mai mari de șase luni, ceea ce nu este cazul.


„Din analiza facturilor și documentelor depuse la dosar rezult fără putință de tăgadă faptul că subscrisa pârâtă (n.r. Trinvest Bakery) nu este în întârziere cu șase luni la plata chiriei și a utilităților nici în momentul de față, fără a se lua în considerare penalitățile care sunt stipulate separat în cuprinsul clauzei penale și care, deși fac parte din debitul de achitat, nu sunt incluse în motivele de reziliere contractate de părți”, arată unul din documentele de la dosar.

Mai mult, aceștia susțin, cu nerușinare, că de vină pentru datoriile acumulate ar fi tocmai aeroportul, care nu mai beneficiază de un flux de pasageri care să asigure bunăstarea firmei, în condițiile în care DNA a început o anchetă în acest caz, tocmai pentru că firma a fost favorizată să primească un spațiu în incintă, cu o chirie mult sub prețul practicat la acea vreme. „Întârzierea efectuării plăților a fost cauzată pe de o parte de majorarea cuantumului chiriei stabilite inițial, iar pe de altă parte, de scăderea încasărilor în cursul anului 2013 pe fondul încheierii colaborării reclamantei cu Carpatair și cu AOA și a reducerii din cursele de zbor a Wizz Air”, mai arată reprezentanții firmei Trinvest Bakery într-un document din dosarul cauzei. Următorul termen din dosar este programat în patru septembrie.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit licitațiile dubioase care s-au desfășurat la aeroportul timișorean în urmă cu patru ani, prin care Trinvest Bakery SRL a reușit să obțină spații la o chirie de doar 40 euro/mp/lună, în condițiile în care, anterior, spațiile au fost închiriate cu 161 euro/mp sau 70 euro/mp.

Acum, cei trei lideri pedeliști sunt anchetați și de DNA în aceeași speță, fostul director al aeroportului Cornel Sămărtinean fiind acuzat de abuz în serviciu, în timp ce Ostaficiuc şi Popoviciu sunt anchetaţi penal pentru instigare la abuz în serviciu.

8 COMENTARII

  1. O.K.,intrebare pentru Parchetul Timis:de ce dosarul „Aeroportul” datat 2011 !!! nu este finalizat ?Curtea de Conturi a pus pe „tava”poate prea multe capete de acuzare,sau se asteapta sa vina PDL-PNL,la guvernare,si…?

  2. Contractul a fost gandit de teparii,U si M,recunoscuti in mediul bancar pentru mici-mari gainarii,culmea cei doi isi pastreaza,inca,culcusul pe aeroportul banatean,spor la treaba,samartinenilor !!!

  3. Deputatul PD-L Cornel Sămărtinean, fostul director al Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” Timişoara, a venit, din nou, la sediul DNA Timişoara. Acesta este cercetat penal, Sămărtinean este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată – două acte materiale,Când a fost chemat prima oară la audieri, în 30 mai, Sămărtinean a refuzat să facă orice fel de declaraţie, la ieşire afirmând că ““o să dau o declaraţie în următoarele zile”.Deputatul Sămărtinean a venit împreună cu avocatul său Florin Kovacs, şi a încercat să-şi ascundă sosirea la DNA după metoda patentată de Popoviciu – au intrat cu maşina în subsolul clădirii.

  4. Nu cenzurati COMENTURILE !!!Deputatul Samartinean Cornel Mircea trebuie judecat pentru toate faptele comise in perioada 10.01.2010-18.06.2012,sunt sume colosabile,nu trebuie sa scape de PUSCARIE !!!Tratati acest subiect ca pe unul cotidian,a trecut ziua,alt subiect,lumea citeste,uita,si…NU !!! angajatii umiliti din cadrul aeroportului Traian Vuia,din perioada cand acest ins a fost pus pe functia de director general,au avut de suferit,moral,etic,financiar !Sa fie judecat la aeroport,in fata celor peste 250 de angajatI,sa primeasca pedeapsa in raport cu faptele comise !!!

  5. Astept cu nerabdare momentul cind despre tripleta PDL- ista (POS) – Popoviciu – Ostaficiuc-Samartinean o sa vorbim ca despre o trista amintire a politicii banatene, o POS-irca de slaba calitate.

  6. Citesc ca samartinean este in LIBERTATE !!!Cum este posibil,cand Curtea de Conturi,a dovedit prin acte oficiale toate faradelegile,inseamna ca este un joc murdar,dosare penale din 2010,2011,2012-NEREZOLVATE de DNA,PARCHET !!!

  7. Toti din pdl in frunte cu Ostaficiuc, Tiberiu lelescu, V. Tabara, etc. s – au facut ca ploua, fiind cuprinsi de aroganta, mari manipulatori, intervenienti la organele centrale. Ei si alti au dus judetul Timis in jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.