Alte opt blocuri din Timișoara vor fi renovate cu bani europeni. Care...

Alte opt blocuri din Timișoara vor fi renovate cu bani europeni. Care au fost cele mai mari probleme în finalizarea proiectelor

0
DISTRIBUIȚI

blocuri

Primăria Timișoara a semnat cel de-al treilea proiect pentru reabilitarea termică a unui număr de opt blocuri, cu fonduri europene. Valoarea investiției este de 8.373.089, 97 lei, din care finanțarea europeană va acoperi 4.835.715,69 lei.

Obiectivele proiectului vizează îmbunătățirea eficienței energetice, lucru care va conduce la scăderea consumului de energie și limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Economia preconizată pentru consumul energetic este de 40%.


Nu mai puțin de 490 de apartamente vor fi incluse în programul de reabilitare cu bani europeni. Străzile sunt Ana Ipătescu, Calea Șagului, strada Simion Bărnuțiu și bulevardul Take Ionescu.

Revenit din concediu „pentru acest eveniment”, primarul Nicolae Robu a spus că „după ce vor veni şi cererile rămase, vom avea peste 2.000 de familii beneficiare şi o sumă totală de peste zece milioane de euro. Preocuparea noastră pentru eficientizarea energetică a oraşului este una specială, de aceea am şi demarat în trombă acţiunile”.

Costurile vor fi suportate în proporție de 60% de fonduri ale Uniunii Europene, iar cele 40 de procente rămase vor fi împărţite egal între primărie și locatari. Şeful ADR Vest, Sorin Maxim, a comentat că de departe cea mai grea sarcină a proiectului a fost convingerea locatarilor să participe, pentru că dacă un bloc avea mai multe scări, era necesar ca absolut toţi locatari să fie de acord, pentru că scările trebuie renovate simultan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.