Ambasada SUA: Suntem îngrijoraţi de momentul ales pentru adoptarea OUG privind primarii

Ambasada SUA: Suntem îngrijoraţi de momentul ales pentru adoptarea OUG privind primarii

1
DISTRIBUIȚI

ambasada_SUA_1737903f53

Ambasada SUA se declară îngrijorată în legătură cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă care va permite aleşilor locali ca în termen de zece zile să îşi poată alege partidul din care fac parte fără a-şi pierde mandatul, scrie Mediafax.

”Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales.


Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate”, se arată într-o declaraţie a Ambasadei SUA remisă, joi, agenţiei MEDIAFAX, înaintea începerii şedinţei de Guvern pe agenbda căreia se află proiectul de act normativ. Şedinţa Executivului, programată iniţial pentru ora 10.00, a fost amânată pentru ora 10.30.

Proiectul de act normativ a fost anunţat oficial pe agenda şedinţei Guvernului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.