Analize medicale la prețuri promoționale, în laboratorul UNIC în România al Spitalului...

Analize medicale la prețuri promoționale, în laboratorul UNIC în România al Spitalului Județean Timișoara. Cu cât vor plăti mai puțin pacienții

2
DISTRIBUIȚI

IMG_4894

Pacienții din tot vestul țării care trec pragul Spitalului Județean Timișoara vor afla într-un timp mult mai scurt de ce boală suferă. Și asta pentru că astăzi a fost inaugurat laboratorul unic în România în care a fost montată linia automată de efectuare a analizelor medicale de un milion de euro, achiziționată cu bani de la Ministerul Sănătății.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, a ținut să precizeze că toți pacienții internați în instituția pe care o conduce sau cei care care se prezintă în ambulatoriul de specialitate cu un bilet de trimitere beneficiază de analize medicale gratuite. “În acest an, s-au suplimentat foarte mult fondurile destinate analizelor de laborator, ceea ce înseamnă că pacienții pot să se adreseze cu cea mai mare încredere spitalului județean atât din punct de vedere al performanței, prin acreditarea acestei noi linii de laborator, cât și din punct de vedere al costurilor. Avem nevoie de sprijinul și colaborarea tuturor celorlalte spitale din Timișoara și județul Timiș pentru a aduce un număr cât mai mare de analize și pentru a utiliza aparatul la întreaga lui capacitate”, a explicat Marius Craina.

Potrivit managerului celui mai mare spital din vestul țării, în cazul în care sunt persoane care doresc să-și facă analizele, dar nu sunt internate în Spitalul Județean Timișoara și nici nu au bilet de trimitere, atunci acestea vor plăti mai puțin decât la orice alt laborator din oraș.


“Costurile pe care spitalul județean le percepe pacienților care nu sunt internați și nu au bilet de trimitere și vor să-și facă analizele sunt incomparabil mai mici decât la celelalte laboratoare din Timișoara. Pacienții vor plăti cu 50 % mai puțin. Așa ne-am gândit să funcționeze, sub prețurile celorlalate laboratoare pentru că avem o linie de efectuare a analizelor medicale de înaltă performanță și ne dorim ca tot mai multă lume care are nevoie de analize să poată beneficia de ele la prețuri promoționale”, a mai precizat Marius Craina.

Linia automată poate efectua 400 de tipuri de analize medicale. La capacitate maximă, aparatul poate efectua 4.000 de investigații pe oră și beneficiază de un sistem de stocare în care pot fi păstrate până la 10.000 de probe, acesta fiind necesar în cazul în care se dorește repetarea analizelor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.