Angiograful de un milion de euro de la „Județean”, ce poate diagnostica...

Angiograful de un milion de euro de la „Județean”, ce poate diagnostica și trata eficient accidentele vasculare cerebrale, nu poate fi folosit la capacitate maximă. Care este motivul

1
DISTRIBUIȚI

angiografSpitalul Județean Timișoara are, de aproape trei ani, singurul angiograf din vestul țării, ce poate diagnostica într-un timp foarte scurt și trata eficient afecțiuni grave precum accidentele vasculare cerebrale sau bolile vasculare periferice. Din păcate, prea puțini pacienți internați în cel mai mare spital din vestul țării pot beneficia de acest angiograf.


Și asta pentru că Ministerul Sănătății a alocat un milion de euro pentru achiziționarea lui, dar nu și pentru cumpărarea de consumabile necesare realizării de intervenții cu ajutorul angiografului, care sunt extrem de scumpe.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, a precizat că cel mai probabil, de săptămâna viitoare, angiograful va fi pus în funcțiune. Până în acest moment, s-au realizat doar câteva teste pentru diagnosticarea pacienților aflați în stare critică.

“Vom aduce medici specialiști și vom porni angiograful. Dar există o problemă, consumabilele sunt extrem de scumpe. Pentru a rezolva un singur caz ne trebuie în jur de 4.000 – 5.000 de euro, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu cred că va acoperi decât o foarte mică parte din această sumă”, a explicat Marius Craina.

1 COMENTARIU

  1. BRAVO pentru Conf.Dr. Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara! in timp scurt a facut MARI schimbari! fata de ceilalti directori care de-abia au trecut anul la facultate, dar au fost sustinuti de maffia lui busulica: juganari, cipilici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.