Artiştii timişoreni sprijină MaraFest, manifestare dedicată culturii maramureşene

Artiştii timişoreni sprijină MaraFest, manifestare dedicată culturii maramureşene

0
DISTRIBUIȚI

marafest-tara-lapusului-dan-pop

O serie de artişti timişoreni vor participa la prima ediţie a MaraFest, o manifestare care va avea loc  în perioada 18-24 august, pe frumoasele meleaguri maramureșene, mai exact în Țara Lăpuşului. MaraFest e un eveniment cultural ce își propune îmbinarea valorilor folclorice autentice cu cele moderne, de actualitate. Festivalul este la prima ediție și se anunță a fi unul de impact, cu nume sonore precum Grigore Leșe sau Subcarpați, voluntari din toată țara, iubitori de artă și de frumos și desigur multe evenimente culturale de calitate. Din paleta artistică a festivalului nu vor lipsi muzica, teatrul, dansul, filmul, fotografia, activitățile sportive, meșteșugurile, traseele turistice și multe alte surprize pentru cei mari și pentru cei mici. Printre artiștii care vor participa la această primă ediţie a manifestării, care va avea intrarea gratuită se numără o serie de artişti şi voluntari timişoreni printre care se numără Blazzaj, Sebastian Spanache Trio, Brum, Emil Kindlein, teatrul Electric Theater, Şcoala de Circ, Ambulanţa Culturală şi alţii.

Printre voluntarii acestul festival, se numără și Vlad D. Cherecheș, președintele OSUT. „Vin la Mara Fest cu mult entuziasm, dorindu-mi să descopăr Maramureşul cu toate minunăţiile lui, să cunosc oameni frumoşi (pentru că, în general, cei care fac voluntariat nu au cum să fie altfel decât nişte oameni cu suflete şi caractere foarte frumoase) şi să lăsăm în urma noastră o săptămână memorabilă, care să fie piatra de temelie pentru superbul proiect care înseamnă Reconstrucţia Ţării Lăpuşului.


Cu paşi mici şi cu răbdare vom reconstrui apoi întreaga Românie! Vă aştept alături de noi pentru a trăi momente de neuitat şi pentru a lăsa lucruri minunate după noi!”, spune Vlad D Cherecheş. Printre programele care vor avea loc aici se numără şi “Dăruind vei dobândi”, care va fi o întâlnire cu Andrei Strătilă din partea AIPD – Timişoara. Asociația pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe (AIPD) din Timișoara a organizat la mijlocul lunii iulie în oraşul nostru un Job Shop în cadrul proiectului „De la dizabilitate la abilitate – proiect de incluziune activă pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”, un proiect implementat în perioada 2 iulie 2013 – 1 ianuarie 2015, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Printre ceelalte nume care vor participa la acest inedit festival se numără Grigore Leşe, Subcarpaţi, Partizan, Maria Răducanu, Mushroom Story, Paul Socol, Badea Pitiș și Casandra Maria Hauși, Marinel Petreuș și Gheorghe Parja, Ansamblul Măgura-Cernești, Grupul Cânt și Dor- Libotin, Corul Dacii Liberi- Libotin, Grupul de Horitoară- Ungureni, Nucu Pandrea, Nico de Transilvania, Electroclown, Marinel Petreuș Folk, Grup Folk Clasic  Napoca. „Toată mişcarea de reconstrucţie a Ţării Lăpuşului de unde vin şi unde mă întorc acum este rodul muncii mele de 15 ani. Am plecat din Maramureş la Timişoara la 19 ani cu gândul că într-o bună zi am să mă întorc acasă cu o bucată din ce am eu mai bun în mine. Timişoara m-a format ca om, ca artist şi ca producător. Mulţumesc artiştilor prezenţi în festival  pentru omenia de care dau dovadă prin răspunsul la semnalul meu“, ne-a declarat Adrian Voichiţescu, organizatorul acestui festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.