Asian Dub Foundation cântă împotriva deschiderilor de mine din Germania. Formaţia britanică...

Asian Dub Foundation cântă împotriva deschiderilor de mine din Germania. Formaţia britanică va susţine un recital în premieră la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

asiandub

Formaţia britanică Asian Dub Foundation – care va susţine un concert în cadrul celei de-a 9-a ediţii a Festivalului Plai – va cânta sâmbătă 23 august în cadrul unui festival organizat de GreenPeace care protestează împotriva deschiderii minelor de cărbune din regiunea Lusatia – cea mai mare regiune minieră pentru exploatarea lignitului din Europa. Sâmbătă, 23 august, granița germano-polonă va găzdui o demonstrație masivă împotriva deschiderii minelor de cărbune. Greenpeace împreună cu organizații partenere și asociații locale invită oamenii să se alăture pentru a crea Lanțul Uman lung de opt kilometri, în semn de protest împotriva cărbunelui. Peste 6.000 de oameni din regiunea de graniță și-ar putea pierde casele și mijloacele de trai: compania suedeză Vattenfall și grupul polonez PGE vor să exploateze miliarde de tone de lignit, care se găsește sub o serie de sate locuite. Participanții în lanțul uman împotriva cărbunelui de sâmbăta aceasta vor lega două sate din cele două țări amenințate de deschiderea noilor exploatări de lignit de suprafață.

De la biserica Kerkwitz din Germania, peste râul Neisse, la școala Gabrice din Polonia, oamenii își vor da mâna pentru a-și arăta opoziția față de minele de cărbune și în semn de solidaritate cu oponenții locali”, spun cei de la Greenpeace.


Britanicii vor susţine un recital în cadrul Festivalului Plai, care va avea loc între 12-14 septembrie la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara. Stilul electronic distinct al ADF este un amestec între rapcore, indo-dub, dancehall, ragga-jungle, sunete tradiţionale indiene şi influenţe punk. Asian Dub Foundation, cunoscuţi ca promotori ai drepturilor civile şi una dintre cele mai populare trupe de gen din Europa, a fost fondată în 1993, la Londra, de către Dr. Das, profesor în educaţie muzicală, DJ Pandit G şi Deeder Zaman. Sanja Tailor (aka Sun-J) şi Steve Savale (aka Chandrasonic) se alătură trupei în 1995, când lansează EP-ul “Conscious” şi, ulterior, albumul “Facts and Fictions”, care se bucură de succes la scară internaţională. Trupa a colaborat şi a concertat de-a lungul timpului alături de Beastie Boys, Primal Scream, David Bowie, Radiohead sau Sinéad O’Connor. În 2005 câştigă premiul “Cel mai bun underground” la UK Music Awards. În 2007, Asian Dub Foundation anunţă lansarea materialului Timefreeze 1995-2007, un material care includea un disc bonus cu rarităţi şi remixuri, realizat în colaborare cu Chuck D, liderul trupei de hip hop Public Enemy. De-a lungul timpului au electrizat festivaluri precum Glastonbury, Roskilde, Fuji Rock, Southside, Hurricane, Womad sau The Big Chill iar în această toamnă vor veni pentru prima oară la Timişoara. Recent, Asian Dub Foundation au susţinut un concert extraordinar şi în cadrul festivalului Exit, care s-a desfăşurat la Novi Sad. Cel mai nou single al britanicilor poartă numele de Zig Zag Nation şi este o colaborare cu Naga MC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.