Au solicitat azil în România, dar au încercat să treacă ilegal frontiera...

Au solicitat azil în România, dar au încercat să treacă ilegal frontiera spre alte țări. Care este motivul

1
DISTRIBUIȚI

IMG-20140807-WA0000

O cubaneză, un libian, un afgan și un iranian au fost întorși din drum, la frontiera de vest. Cei patru fugiseră din țările lor, cu scopul d ea ajun ge în Europa occidentală, însă nu au reușit să înșele vigilența polițiștilor români de frontieră. Ieri, în jurul orei 13.00, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare a observat patru persoane, care se deplasau pe jos spre Ungaria.


Cei în cauză au fost reţinuţi la aproximativ 300 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, pe malul râului Mureş.

”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Cuba, Libia, Iran şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 ani şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen”, explică Laura Milea, de la Poliția de Frontieră. Cele patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, sunt solicitanți de azil și au declarat că au plecat de la centrul unde erau cazați cu autoturisme de ocazie până la Arad, iar de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii in apropierea frontierei. Oamenii susțin că au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză şi doreau să ajungă fiecare în diferite ţări din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră le-au întrerupt călătoria și îi cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.