Avocat: Sediul Antena 3 a fost indisponibilizat. Am făcut contestaţie la executarea...

Avocat: Sediul Antena 3 a fost indisponibilizat. Am făcut contestaţie la executarea deciziei

0
DISTRIBUIȚI

antena-3 logoUnul dintre avocaţii lui Dan Voiculescu, Maria Vasii, a declarat miercuri că procurorii DNA au indisponibilizat sediul Antena 3, iar împotriva deciziei de executare a dispoziţiilor din condamnarea din dosarul ICA a fost făcută contestaţie la executare, la Tribunalul Bucureşti, scrie Mediafax.

Maria Vasii şi alţi doi avocaţi ai lui Dan Voiculescu au fost miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a li se aduce la cunoştinţă că a fost pus sub sechestru imobilului de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27, unde este sediul postului de televiziune Antena 3. Avocata Maria Vasii a declarat, la ieşirea de la DNA, că nu s-a procedat la indisponibilizarea bunurilor şi că s-a luat o singură măsură de sechestru, cu privire la un bun. Întrebată în legătură cu clădirea în care funcţionează Antena 3, Vasii a spus: „Este doar indisponibilizat, am promovat deja contestaţie la executare, ea se află pe rolul Tribunalului Bucureşti. Până la judecarea contestaţiei la executare, apreciem că un alt demers nu mai poate fi efectuat”.


Maria Vasii a arătat că, în opinia apărării, „această măsură nu are un fundament legal” şi a precizat că indisponibilizarea prin notarea sechestrului este o simplă notare în cartea funciară, care interzice trimiterea drepturilor reale asupra acestei proprietăţi.

„Una din poziţiile noastre faţă de măsura sechestrului este aceea că bunurile trebuiau evaluate şi individualizate în teren, respectiv trebuiau luate taxele care grevează acest imobil şi trebuia ca aceste persoane să fie introduse în procedură, iar această procedură n-a fost urmată. Din punctul nostru de vedere, măsura sechestrului despre care discutăm astăzi este doar o notare în cartea funciară a existenţei acestui ordin de indisponibilizare, respectiv a sechestrului, şi nu antrenează alte consecinţe juridice”, a declarat Vasii. Avocata a mai arătat că, până la acest moment, DNA nu a anunţat apărarea în legătură cu niciun alt demers în legătură cu executarea laturii civile a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti din dosarul ICA, acesta fiind primul de acest gen. Întrebată ce obligaţii şi sarcini i-ar reveni statului după o eventuală finalizare a procedurilor de sechestru, Maria Vasii a spus: „Nu vedem realizabilă această ipoteză. Statul nu poate merge mai departe pe procedura confiscării, pentru că această procedură deocamdată nu are niciun fundament legal. Asistăm la un prim act de indisponibilizare sub forma sechestrului. Până la confiscare mai este un drum lung de parcurs şi nu ştim dacă acesta va putea fi parcurs sau nu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.