A avut sau n-a avut proiectant? Modul INCREDIBIL în care a fost...

A avut sau n-a avut proiectant? Modul INCREDIBIL în care a fost trasată o pistă de biciclete în Timișoara FOTO

21
DISTRIBUIȚI

10364022_760031304036066_8150183384495597629_n

Muncitorii care au trasat pistele de biciclete de pe malul Begăi continuă să-i uimescă pe pasionații mersului pe două roți. Între Timișoara și Utvin, la Podul feroviar Modos, un biciclist a observat modul haotic în care pistele de biciclete au fost trasate, iar imaginea a ajuns pe Facebook. În fotografie se poate observa cum pistele au fost trasate fără nicio logică, pe ambele sensuri. Deși există suficient spațiu pentru ca pistele să fie trasate drepte, muncitorii au considerat că e mai bine să le facă șerpuite.

Tot în apropierea podului feroviar Modoș, biciclistul a fotografiat cele două piste de biciclete trasate total anapoda. La un moment dat bicicliștii sunt nevoiți să facă o cotitură bruscă, de 90 de grade, deși ar fi fost foarte simplu ca pistele să fie trasate drepte.

De asemenea, în spatele Catedralei Mitropolitane, pista de biciclete de oprește într-un zid ridicat sub picioarele Podului Traian.


Iar între Podul Tinereții și Podul Traian, în zona Flora, muncitorii au trasat pista de biciclete pe mijlocul falezei pentru pietoni.

Lucrările de reabilitare a malurilor Begăi au început în toamna anului trecut și vor fi finalizate la mijlocul anului 2015. Pe malurile Begăi vor fi refăcute trotuarele și vor fi amenajate piste de biciclete. Valoarea proiectului este de peste 50 de milioane de lei, dintre care 30 de milioane de lei provin de la Uniunea Europeană.

Foto: Valentin-Pokus Alex-Francisc

21 COMENTARII

  1. Daca o face asa pana in Serbia „este o adevarata placere” sa mergi 30 de km pe asa o pista. Dar chiar nu se sesizeaza nici o instiutie. De atata timp se tot fac articole pe aceasta tema.

  2. Este o insulta la adresa timisorenilor, o bataie de joc! Doar o minte bolnava putea sa faca asa ceva! Sa se impute costul tuturor acestor prostii! NU cred ca in decembrie ’89 au murit tineri pe treptele Catedrala a persoase decerebrate sa ,,amenajeze” asa ceva pe banii nostrii! Daca a vrut distractie sa-si faca acasa in curte+gradina loc de joaca pe banii sai! NESIMTIRE!

  3. Este de-a dreptul frustrant sa vezi ca se poate asa ceva. Nu exista un consiliu supervizor al proiectului? De ce este permisa o astfel de mizerie? Nu e pacat sa ne batem joc de noi si de orasul asta in asa fel? Mi-e de-a dreptul rusine ca sunt timisoreanca atunci cand vad asa ceva.

  4. Citeam cu ceva timp in urma un interviu pe care l ati luat dlui Robu care declara legat de pistele de biciclete de pe malul Begai ca : pista de biciclete este proiectata in asa fel ca biciclistilor sa le ofere o placere in timp ce merg cu bicicleta ,, sau ceva de genu !! Acum nu inteleg ce rost are titlul articolului ?? In primul rand muncitorii sunt executantii , care executa in urma unui proiect , nu fac de capul lor . Asa ca dle ,,jurnalist ,, ar fi indicat sa te mai si informezi inainte de a scrie tot felul de prostii ! Nu de alta dar sunt destui prosti care mai si cred rahaturile astea de 2 lei ale tale !!!!!!!

  5. moamaaa fratilorrr suntetzi si un pic retardati mha????? oricum eu nu mai locuisc in Timisoara de vreo 10 ani…si nu ma afecteaza personal chestia cu biciclete…dar daca le faceau drepte majoritatea dadeau drumu la BICICLeTE si treceau fara sa se uite la semafoare si mureau muti dintre VOI…. atunci ce ziceati ca a fost drumu prea prost??? ???? hai SVS- unu pe altu ca nu stiti ce sa ziceti
    nu ati cautat adevaru;
    si eu le aud de la shef

  6. io cred ca proiectantul o beut ceva techilla inainte de se aseza la planseta.Sunt prea multe greseli de proiectare vizibile pe teren .In unele sectoare pistele sunt ridicol de inguste …

    • iar intr-un anume sector datorita situatiei locului, pista trasata pe trotuar, la latime standard, datorita unei ingustari a trotuarului, portiunea ramasa pentru pietoni are o latime de 28 cm. Locul se afla pe Bd Cetatii, aproape de „Ciocanul”.

  7. Cele mai faine autoritati … macar s-au gandit sa avem si in Timisoara un drum faimos ca Transalpina si TransFagarasan, asa ca ne-au facut TransTimisoara de data asta nu va mai trebui sa parcurgem sute de km cand avem chiar in Timisoara 😀 SUPERRR 😀

  8. Muncitorii si-au mai facut pista de biciclete si pentru ei … dupa cateva beri cum credeti ca v-or putea ajunge acasa … in linie dreapta nici cum , asa ca au facut-o serpuita cam pe unde ar merge ei 😀

    • Da, conteaza. Pt ca eu cand merg cu bicicleta vreau sa ajung dintr-un loc in altul nu sa-mi testez indemanarea si priceperea in a manui ghidonul. Iar o bicicleta poate sa mearga si mult mai repede de 10 km/h…pe testate 🙂

  9. toata lumea face misto… dar e de plins si e de dat in cap celor care cheltuie banii tuturor facind asa ceva.
    atitudinea de bascalie a romanului i-a determinat, in timp, pe cei din oricare administratie sa creada ca romanul e mistocar, face glume dar, de fapt, nu are nimic impotriva si doar spune si el , asa… si, la o adica, lasa-i pe ei sa faca misto, noi vom cheltui banii cum ne este interesul si vom facem absolut numai ce vrem. ca doar de aia ne zbatem sa intram in politica, de aia vinam posturi si functii, facem compromisuri peste compromisuri, ce sa mai, nu ne intereseaza nimic altceva , numai strict propriul interes.
    cam asta-i discursul, nu?
    ei, o asemenea mentalitate nu o transformi cu bascalia.
    si nici cu comentarii.(s-a vazut in timp si m-am lamurit)
    atita vreme cit il lasi pe altul sa hotarasca pentru tine, si nu spui si faci NIMIC (si aici fac referuire la un oras intreg, la o tara intreaga) nu te mai mira de nimic.
    nici macar de serpuitoarele astea pe post de piste de biciclete.

  10. Cat de idiot trebuie sa fii sa proiectezi asa cava? Cat de idiot trebuie sa fii sa aprobi asa un proiect? Cat de idiot trebuie sa fii sa executi asa ceva? Cat de idiot trebuie sa fii sa semnezi receptia si sa platesti asa o lucrare? Mai trebuiau puse limitatoarele de viteza si totol era O.K.!

  11. De la înălţimea olimpiană a poziţiei de primar, domnului Robu, ca şi majorităţii primarilor din ţara asta, i se pare că nu l-am aşteptat decât pe el ca să ne explice ce e bicicleta şi cum se merge pe ea, unde şi de ce. În mintea lor nu este loc pentru ideea că bicicliştii sunt oameni serioşi. După ei orice biciclist e un sărăntoc fără maşină, care ne încurcă pe străzi pe noi, ăştia cu maşini, sau un ameţit care n-are altceva mai bun de făcut decât să ne încurce pe străzi pe noi, ăştia cu maşini şi să facă probleme administraţiei sau un bezmetic care nu ştie regulile de circulaţie şi totuşi iese pe străzi ca să ne încurce pe noi, ăştia cu maşini sau, în cel mai bun caz, un copil care nici n-are ce căuta pe străzi, printre maşini. Pentru ei bicicliştii sunt un fel de ţînţari care nu te lasă să trăieşti dar pe care nu ai voie să-i striveşti. De peste o sută de ani oamenii s-au urcat pe bicicletă ca să mearga mai repede acolo unde aveau treabă. Ei, „edilii”, cred că ştiu mai bine decât noi ce treabă avem, aşa că ne-au făcut program. Ei ştiu că noi ne plictisim ca dracu’ dând din picioare aşa că s-au gândit, în magnanimitatea lor, să ne facă, şi nouă, prostimii, viaţa mai puţin monotonă, cu nişte curbe neaşteptate, cu borduri care te trezesc din somn. Ei sunt mai deştepţi ca noi, ei ştiu mai bine ce nevoi avem noi. M-am săturat de oameni care ştiu mai bine decât mine ce vreau eu, m-am săturat de experimente sociale şi de democraţie originală. De ce nu putem face pistele pentru biciclete pur şi simplu aşa cum le fac olandezii sau nemţii, care ştiu mai multe despre biciclit decât noi? Poate pentru că prostul care nu-i fudul, parcă nici nu-i prost destul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.