Băsescu: „Tata socru” va fi un propagandist în favoarea lui Ponta în...

Băsescu: „Tata socru” va fi un propagandist în favoarea lui Ponta în interiorul BOR. Dacă pierde Preşedinţia României, Ponta rămâne prim-ministru

0
DISTRIBUIȚI

ponta_basescu

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, că Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, are o influenţă „formidabilă” în rândul clerului şi, ca urmare, neavând „decenţa” să „nu se bage” în campania electorală, va fi un „propagandist” în favoarea lui Ponta în interiorul Bisericii Ortodoxe, scrie Mediafax. Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, că Victor Ponta va rămâne prim-ministru în situaţia în care pierde Preşedinţia României, el arătând că PSD nu ar avea curaj să pună în mâna viitorului preşedinte, care nu va fi social-democrat dacă Ponta va pierde, mandatul de prim-ministru.

„În situaţia în care pierde Preşedinţia României, rămâne prim-ministru. (…) Cum credeţi că PSD ar avea curaj să pună în mâna viitorului preşedinte – care nu e PSD – mandatul de prim-ministru? Deci Ponta rămâne prim-ministru”, a spus Băsescu la B1TV. Băsescu a mai susţinut că viitorul preşedinte al României nu va putea să schimbe majoritatea parlamentară la mijlocul ciclului parlamentar, indiferent cine va fi acesta. „La mijloc de ciclu parlamentar nu se poate. Deci indiferent cine va fi preşedinte la Cotroceni, nu va putea schimba majoritatea parlamentară”, a spus Băsescu.

Întrebat dacă Biserica Ortodoxă Română s-ar putea implica într-o formă sau alta în campania electorală, Băsescu a răspuns: „Nu putem să nu luăm de bune comunicatele oficiale ale BOR, care spune că va fi neutră”.”Dar ţineţi cont că tata socru are o influenţă formidabilă în rândul clerului – a fost şef de seminar, ce Dumnezeu a fost – şi nu are nici decenţa să nu se bage. Deci tata socru va fi un propagandist în favoarea lui Victor Ponta în interiorul BOR”, a adăugat Băsescu la B1 TV. El a precizat că, în opinia sa, faptul că Iohannis este sas şi protestant va conta în ceea ce priveşte populaţia care merge duminică de duminică la biserică şi a spus că, şi în aceste condiţii, îl creditează pe Iohannis cu şansa de a câştiga alegerile în detrimentul lui Ponta, dacă ajunge în turul secund.

„La populaţia educată nu va conta (faptul că că Iohanis e sas şi protestant, n.r.) La populaţia care merge duminică de duminică la biserică şi care în loc să dea 10 lei la doctor dă o sută la biserică, vă asigur că va conta.


După părerea mea va conta acest lucru. Chiar dacă, şi în aceste condiţii, eu îl creditez pe Klaus Iohannis cu şansa de a-l bate pe Ponta dacă intră în turul doi”, a spus Băsescu. Biserica Ortodoxă Română (BOR) subliniază, într-un comunicat de luni, că are relaţii civilizate cu toate partidele politice, dar rămâne neutră din punct de vedere politic, în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod fundamentate pe canoane.

În acelaşi comunicat remis de Patrarhie, BOR dezaprobă confruntarea politică motivată religios Patriarhia precizează că acest comunicat a fost remis după ce în ultimele zile, în dezbaterile politice din media pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 au fost făcute referiri „nedrepte şi nedemne la adresa Bisericii Ortodoxe Române şi au fost exprimate opinii nefondate despre o presupusă implicare a acesteia în confruntările electorale”. Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat în 29 iulie, la Craiova, în faţa Consiliului Naţional al partidului, reuniune în care şi-a anunţat public decizia de a candida la Preşedinţia României, că nu îşi doreşte să fie acuzat că este român sau ortodox în ţara sa.

„Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta, cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru”, a spus Ponta.

 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.