Biblioteca Universității Politehnica din Timișoara, una dintre cele mai moderne din țară,...

Biblioteca Universității Politehnica din Timișoara, una dintre cele mai moderne din țară, va fi deschisă după opt ani de la începerea lucrărilor. Când va fi inaugurată

0
DISTRIBUIȚI

biblioteca universitatea politehnica

Una dintre cele mai moderne biblioteci din țară, care se află la Timișoara, ar urma să fie, în sfârșit, deschisă, după opt ani de la începerea lucrărilor. Este vorba despre noua clădire în care va funcționa biblioteca Universității Politehnica din Timișoara, care a fost realizată cu 16 milioane de euro, bani care au venit de la Ministerul Educației.

Deși clădirea a fost finalizată de aproape un an, reprezentanții universității timișorene nu au reușit să deschidă biblioteca din lipsă de mobilier. Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica, ne-a declarat că, la începutul acestei luni, Guvernul a alocat cinci milioane de lei pentru achiziționarea mobilierului necesar, astfel că biblioteca urmează să fie inaugurată în viitorul apropiat.

“Banii alocați de Guvern trebuie să ajungă, noi am dat deja comandă de mobilier.


Acești bani sunt suficienți pentru inaugurarea bibliotecii, cărțile au fost transferate deja din vechea bibliotecă și dacă nu primeam acești bani, riscam să nu avem nicio bibliotecă funcțională la începerea noului an universitar”, a precizat Viorel Șerban.

Potrivit rectorului Universității Politehnica din Timișoara, în momentul în care va fi deschisă, biblioteca va fi una dintre cele mai moderne din țară, cu zone în care studenții vor avea acces liber la raft, locuri de lectură special amenajate pentru studenți sau profesori, spații de studiu sau săli de documentare. “Mobilierul este foarte complex, la sfârșitul lunii septembrie va ajunge la Timișoara, astfel că vom putea inaugura biblioteca în luna octombrie. În aceeași clădire va funcționa și un “Centru de Documentare, Inovare și Transfer Tehnologic al UPT”, dar pentru deschiderea lui avem nevoie de opt milioane de lei, bani care sperăm să vină anul viitor”, a conchis rectorul UPT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.