Campanie de strângere de fonduri pentru a o repara pe “Neagra”, ultima...

Campanie de strângere de fonduri pentru a o repara pe “Neagra”, ultima locomotivă cu abur funcțională din Banat. Când o vom vedea circulând pe “Semeringul Bănățean”

0
DISTRIBUIȚI

neagra

Vești bune aduse de Primăria Oravița în ceea ce o privește pe “Neagra”, ultima locomotivă cu abur încă funcțională din Banat. Reprezentanții municipalității au anunțat că au reușit să preia locomotiva în custodie până în anul 2016. Turiștii o vor putea admira pe “Neagra” în perimetrul Gării Oravița, unde va fi expusă pentru publicul larg, după ce Primăria Oravița va amenaja cu bani din bugetul local spațiul, scrie Vocea Oraviței.

Mai mult, Primăria Oravița intenționează ca în perioada următoare, cu acordul CFR, să inițieze o campanie de strângere de fonduri pentru a putea repara locomotiva cu abur.


În cazul în care se va aduna suma necesară reabilitării, “Neagra” ar urma să fie pusă în funcțiune pe minunata rută Oravița – Anina, prima cale ferată din România, cunoscută sub denumirea de “Semeringul Bănățean”, pe care a circulat ani buni.

„Locomotiva a fost preluată de către Primăria Oravița, în custodie, pentru o perioadă de doi ani de zile, în acest timp vom amenaja un spațiu în perimetrul Gării Oravița, unde vom expune locomotiva publicului larg. Cu acordul CFR, vom încerca să găsim surse de finanțare pentru repararea cazanului locomotivei și punerea ei în funcțiune”, a declarat pentru Vocea Oraviței, primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

Foto: Express de Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.