Caravana TIFF ajunge la grădina de vară din Timișoara. Care este programul...

Caravana TIFF ajunge la grădina de vară din Timișoara. Care este programul evenimentului

0
DISTRIBUIȚI

General 21De luni, niciun cinefil din Timișoara nu poate lipsi din Grădina de Vară ”Capitol”. Cele mai bune filme se văd aici, în cadrul Caravana Filmelor TIFF/Operation Kino.

De luni, 11 august, până duminică, 17 august, în fiecare seară vor fi difuzate filme spectaculoase. Proiecțiile încep la ora 21.45.

“Caravana TIFF aduce în atenția publicului filme de succes din țările UE și non-UE, punând accent totodată pe producțiile autohtone şi este organizată în colaborare cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul și Odessa. Proiectul își propune să ofere cinefililor din Timișoara experiența filmelor de calitate”, transmit organizatorii evenimentului, Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc. Intrarea este liberă la proiecțiile organizate în perioada 11-15 august. În zilele de 16 și 17 august intrarea se va face pe bază de bilet, prețul fiind de 10 lei de persoană. Biletele se pot achiziționa la intrarea în Grădina de Vară Capitol.

Program:

Luni 11 august – „With Mum/ Cu mama” (regia Faruk Lončarević) – intrare liberă
Sarajevo. Un deceniu după război. Berina, o tânără artistă introvertită, încearcă să-și salveze mama bolnavă de cancer în fază terminală prin ritualuri, magie, speranță.

Marți 12 august –„Nuntă în offsaid” regia Daniel Sánchez Arévalo – intrare liberă
Ephraim, cel mai mic din cinci fraţi, îi cere colegei lui Carla, în vârstă tot de zece ani, să se mărite cu el când vor împlini 18 ani. Opt ani mai târziu, cine s-ar fi gândit că Spania va juca finala Cupei mondiale la fotbal în Africa de Sud exact în ziua nunţii lor? Ephraim îşi reuneşte familia în această zi de catharsis naţional şi, cu întreaga ţară paralizată de meci, fiecare membru al familiei se va confrunta cu cea mai importantă provocare a vieţii: să se accepte aşa cum este.

Miercuri 13 august – „Stockholm” (regia Rodrigo Sorogoyen) – intrare liberă. “Stockholm” este câștigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2014.
O întâlnire aparent banală, între un băiat și o fată. El ii mărturisește că s-a îndragostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbării lor nocturne prin Madrid, fiecare își dezvăluie treptat dorințele, secretele, dar și câteva minciuni nevinovate.


Curând, însă, vor reveni cu picioarele pe pământ, în realitatea dură a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice și a conflicelor între sexe.
Stockholm ne oferă ocazia extraordinară de a observa relațiile dintre tinerii din ziua de azi.

Joi 14 august – „București, unde ești?” (regia Vlad Petri) – intrare liberă
La 23 de ani de la Revoluţie, românii se întorc pe străzile Bucureştiului, recucerind spaţiul public. Regizorul le urmăreşte poveştile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor până în zilele referendumului pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi. Şi despre o revoluţie care devine o absurditate tragică.

Vineri 15 august – „Domnișoara Christina” (regia Alexandru Maftei) – intrare liberă
Ecranizare a binecunoscutei nuvele “Domnişoara Christina” de Mircea Eliade. Prins între dragostea imposibilă de dincolo de moarte a Domnişoarei Christina şi cea pământeană pentru Sanda, logodnica lui, tânărul Egor luptă pe tărâmul alunecos dintre vis şi realitate. Va reuşi el să-şi salveze iubita şi sufletul din această confruntare întunecată?

Sâmbătă 16 august – „#Selfie” (regia Cristina Iacob) – intrare pe bază de bilet
În loc să stea acasă şi să înveţe pentru Bac, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel. Yasmine, Roxi şi Ana sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele două zile dinainte de examenul maturităţii, iar asta înseamnă să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin minte, fără să ţină cont de consecinţe. Vor libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă la mare par mai mult decât dispuşi să le ofere ce doresc.

Duminica 17 august – „Expresul zăpezii/ Snowpiercer” (SUA 2013) – intrare pe bază de bilet
Regie: Joon-ho Bong , distributie: Chris Evans, Ed Harris, John Hurt, Tilda Swinton, Jamie Bell, Vlad Ivanov, premii: Cel mai bun regizor – Blue Dragon Awards 2013
Sinopsis: În viitorul apropiat, un experiment destinat să micşoreze efectele încălzirii globale aruncă Terra într-o nouă epocă de gheaţă şi ucide aproape toate fiinţele vii. Singurii supravieţuitori umani sunt călătorii din Snowpiercer, un tren gigantic pus în mişcare de un motor revoluţionar. La bord este proclamat un strict sistem de clase sociale, cu elita spre capătul din faţă al trenului, iar cei săraci în capătul opus. În anul 2031, cei defavorizaţi se pregătesc de revoluţie…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.