Carnaval Medieval la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Când are loc și ce...

Carnaval Medieval la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Când are loc și ce surprize au pregătit organizatorii pentur turiști

0
DISTRIBUIȚI

FESTIVAL - OPERA NIGHTS - CASTELUL CORVINILOR

Paradă de costume de epocă, demonstraţii culinare medievale, ateliere meştesugăreşti de olărit, pielărie, ţesătură, ateliere unde fierul se transformă în săbii, concerte de muzică şi dansuri medievale, spectacole de foc şi teatru pus în scenă de actori renumiţi la Carnavalul Medieval de la Hunedoara care va avea loc timp de trei zile la Castelul Corvinilor. Atmosfera medievală revine la Castelul Corvinilor din Hunedoara de vineri şi până duminică când are loc cea de-a doua ediţie a Carnavalului Medieval.

„Asociaţia pentru Promovarea Istoriei României şi Primăria Municipiului Hunedoara au pregătit trei zile în care tradiţiile şi legendele locului, arta şi gastronomia secolului al XV-lea vor însufleţi Castelul Corvinilor.


Turiştii vor găsi la curte, pe tot parcursul evenimentului, ateliere meşteşugăreşti de olărit, pielărie, ţesătură, ateliere de dansuri şi jocuri medievale, pot asculta concerte de muzică medievală susţinute de Truverii, Lupus Dacus şi pot urmări mini-spectacole, teatru de păpuşi, dar şi parada costumelor. Seara de sâmbătă este destinată spectacolului de teatru «Credinţă şi Sânge», care duce mai departe povestea lui Iancu de Hunedoara, pusă în scenă de Dan Condurache, Eugenia Şerban, Corneliu Ulici, Denis Ştefan, Octavian Strunilă, Diana Dumitrescu, Dimitrii Bogomaz, Dana Rotaru şi Horea Suciu”, a declarat, joi, directorul Muzeului Castelului Corvinilor din Hunedoara, Costin Tinca.

Intrarea la Carnavalul Medieval este liberă, chiar şi la spectacolul „Credinţă şi Sânge” care va avea loc în curtea din spatele Castelului Corvinilor. Turiştii care nu reuşesc să prindă un loc la spectacol, pot urmări piesa pe un ecran amplasat în piaţeta din faţa castelului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.