Cel mai modern ansamblu de birouri din Timișoara, City Business Centre, aproape...

Cel mai modern ansamblu de birouri din Timișoara, City Business Centre, aproape de finalizare. Când va fi ridicată ultima clădire

0
DISTRIBUIȚI

sandor business center 1

Singurul ansamblu de clădiri de birouri de clasa A din Timișoara, CBC – City Business Centre, se apropie de momentul în care va fi complet. Astăzi  a fost pusă piatra de temelie la cea de-a cincea și ultima clădire din cadrul proiectului care a primit o finanțare europeană. Ovidiu Șandor, dezvoltatorul proiectului, a pus și o capsulă a timpului în fundația clădirii. Aceasta conțineo rochiță roșie, care a fost confecționată în cadrul fostei fabrici, Modatim, un comunicat de presă, monede ale momentului.

Proiectul „City Business Excellence Centre (CBEC) – Structură de sprijin a afacerilor” beneficiază de o finanțare europeană nerambursabilă în cuantum de 26.365.668,61 lei, prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Clădirea va fi finalizată în al doilea trimestru al anului 2015. Ea va avea o suprafață închiriabilă de 9.500 mp destinați spațiilor de birouri și servicii.ea completează celelalte patru clădiri din ansamblu, în total urmând să garanteze un total de 43.000 mp închiriabili.


Reamintim că în 2010, CBC a fost desemnat Green Building of the Year de către Romanian Green Building Council şi Office Development of the Year de către EuropeProperty.com

“City Business Centre este un model de reabilitare urbană pentru Timișoara și întreaga Regiune Vest, fiind totodată un excelent mediu de afaceri, unde sunt oferite servicii la cele mai înalte standarde. Considerăm că prin contribuția Programului Operațional Regional și, implicit, a Uniunii Europene la acest proiect, încurajăm și susținem calitatea și dezvoltarea”, este de părere Sorin Maxim, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Vest.

Finanţarea obţinută va contribui la sprijinirea dezvoltării afacerilor la nivel local și regional. ”Proiectul nostru va facilita accesul a minim 15 firme, din care un procent ridicat vor fi microîntreprinderi, respectiv întreprinderi mici, la o infrastructură de calitate menită să contribuie la dezvoltarea durabilă a acestora. Mai mult, vor fi create cel putin 160 de noi locuri de muncă de către companiile care vor activa în CBEC”, declară Ovidiu Şandor, dezvoltatorul complexului de birouri.

Noua clădire va fi construită peste fostul stăvilar istoric, care deja a fost extras din sit, iar componentele sale sunt în curs de curățare și conservare, sub îndrumarea unui grup de experți internaționali. Reprezentanții CBC au pregătit deja noul amplasament pentru importantul vestigiu istoric, în cadrul unui proiect aprobat de Ministerul Culturii, care va începe în acest an.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.