Centrul din Timișoara, de milioane de euro, în care va fi căutat...

Centrul din Timișoara, de milioane de euro, în care va fi căutat leacul împotriva cancerului nu poate fi încă deschis. Care este motivul

1
DISTRIBUIȚI

 

oncogenLa Timișoara, lângă spitalul județean, a fost construit un centru în care specialiștii vor încerca să găsească leacul împotriva cancerului, ridicat cu peste 12 milioane de euro, bani care au venit de la Uniunea Europeană. Din păcate, la opt luni de la realizarea construcției, centrul nu este funcțional.


Acesta ar fi trebuit inaugurat în toamna acestui an, dar conducerea Spitalului Regional Timișoara a solicitat o nouă amânare cu încă patru luni, după ce anul trecut, s-a cerut o prelungire a lucrărilor cu alte opt luni.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că s-a cerut o prelungire a deschiderii ONCOGEN-ului pentru a se putea achiziționa mai multe echipamente medicale. ”Am solicitat acum o prelungire a deschiderii ONCOGEN-ului cu încă patru luni pentru că mai sunt unele lucruri care nu au fost finalizate, definitivate și atunci, ca să nu pierdem niște bani care au fost rezultați în urma unor economii făcute la construcție și dotarea cu aparatură, am mai făcut o cerere de prelungire de încă patru luni. Construcția este aproape 100 % finalizată, dar mai sunt niște bani care se vor folosi pentru aparatură medicală, în cele patru luni se vor face licitații pentru achiziționarea de aparatură medicală”, a explicat Marius Craina.

În acest centru vor fi folosite terapiile celulare, considerate „medicamentul secolului XXI”. 35 de specialiști vor realiza diferite cercetări pentru bolnavii de cancer, leucemie și alte boli hematologice. Mai mult, se vor putea face și testări pe oameni, în cadrul unei „camere albe”, ce va permite dezvoltarea acestor celule avansate și folosirea lor în terapii umane.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.