CONGRESUL PLR – 19 candidaţi pentru 19 funcţii de vicepreşedinte. Tăriceanu: „PNL...

CONGRESUL PLR – 19 candidaţi pentru 19 funcţii de vicepreşedinte. Tăriceanu: „PNL e departe de electoratul liberal, de români, şi-a părăsit ideologia”

0
DISTRIBUIȚI

tariceanu

Congresul PLR s-a reunit, sâmbătă, pentru a-şi alege conducerea, delegaţii urmând să aleagă preşedintele, funcţie la care candidează doar Călin Popescu Tăriceanu, cei 19 vicepreşedinţi, pentru care s-au înscris 19 candidaţi, precum şi pe cei 27 de membri ai BPC, unde s-au înscris 36 de persoane.

Astfel, pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai Partidului Liberal Reformator (PLR) candidează următorii: Daniel Barbu, Cătălin Beciu, Radu Boroianu, Steluţa Cătăniciu, Petru Ehegartner, Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Ilieşiu, Nicu Marcu, Marius Mateescu, Nicolae Nasta, Ion Pârgaru, Dan Păun, Ovidiu Silaghi, Mihai Stănişoară, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Uţiu.

Daniel Chiţoiu nu şi-a înscris candidatura pentru o funcţie de vicepreşedinte, ci doar pentru cea de membru al Biroului Politic Central.

Pentru funcţia de membru în Biroul Politic Central şi-au înscris candidaturile 36 de persoane, din care primele 27 clasaţi vor fi membri ai Biroului, iar următorii clasaţi vor fi supleanţi.

Pentru funcţia de membru în BPC şi-a înscris candidaturile următorii: Nicolae Alexandri, Radu Angheloiu, Ioan Asaftei, Bogdan Gheorghe, Octavian Bot, Calotă Florică, Victor Chirilă, Daniel Chiţoiu, Ioan Ciugulea, Radu Cojocaru, Daniel Crişan, Ion Cupă, Dima Dumitru, Paul Dumbrăveanu, Galan Constantin, Gheorghe Gabriel, Ioan Petrache Gabriel, Lazăr Ioan, Marinca Dan, Mihai Mihalache, Ovidiu Mihuţ, Mircea Minea, Adrian Mironescu, Adrian Moldoveanu, Dumitru Nancu, Valentin Olariu, Roz Dorel, Viorel Palaşcă, Toma Petcu, Svetlana Preoteasa, Florin Sârbu, Valentin Şoneriu, Mirel Taloş, Sorin Teju.

Tăriceanu, despre PNL: „E departe de electoratul liberal, de români, şi-a părăsit ideologia”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, în discursul ţinut în faţa Congresului PLR, că este „mâhnit” pentru PNL, despre care a spus că este în acest moment „departe de electoratul liberal şi de români” şi că şi-a părăsit şi ideologia, aliindu-se cu „principalul adversar politic”.

„Ceea ce nu au reuşit să facă comuniştii sau Securitatea, a reuşit o mână de oameni.


Azi PNL e departe de electoratul liberal, departe de români, departea de onoarea, cinstea, curajul de care a dat dovadă acest partid 139 de ani”, a spus Tăriceanu.

El a menţionat că a asistat în câteva luni la cele mai multe trădări din perioada postdecembristă.

„PNL a ieşit de la guvernare, a trădat mai bine de jumătate din electoratul român, şi-a părăsit ideologia şi s-a aliat în final cu principalul adversar politic”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că au existat nenumăraţi traseişti politici în România ultimilor 25 de ani, dar că mai rar a întâlnit un astfel de traseism politic la un partid care avea o certă şi emblematică ideologie.

„Sunt mâhnit pentru PNL, dar azi, pe de altă parte, sunt extrem de bucuros pentru că acum cinci luni eram singur, anunţând un nou proiect politic, PLR”, a spus Tărceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, candidatura sa la preşedinţia PLR, cât şi a României, este o provocare pentru persoana sa, cât şi pentru partid.

Tăriceanu a vorbit şi despre proiectele sale de preşedinte şi de ţară.

„România are nevoie de un nou proiect politic, de o nouă viziune. România trebuie să ajungă a şaptea putere a Europei”, a susţinut Tăriceanu.

El a mai arătat că este nevoie de o reformă a statului.

„Trebuie să asigurăm ca partid, şi eu ca preşedinte, că veţi fi trataţi corect de către stat, de către Guvern sau de către patroni. Acesta este ţelul meu, o bunăstare bazată pe muncă, pe efort, pregătire, profesionalism”, a spus Tăriceanu.

Sâmbătă, în cea de a doua zi a Congresului Partidului Liberal Reformator (PLR), urmează să fie aleasă conducerea formaţiunii.

În prima zi a Congresului PLR a fost adoptat Statutul partidului.

Vineri, la deschiderea lucrărilor Congresului PLR au participat liderii PSD, UNPR şi PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea şi, respectiv, Daniel Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.