Cum a băgat o primărie din vestul țării 300.000 de lei într-un...

Cum a băgat o primărie din vestul țării 300.000 de lei într-un teren de fotbal pe care pasc oile FOTO

0
DISTRIBUIȚI

domasnea (4)

Un teren de fotbal amenajat în comuna cărășeană Domașnea e povestea tipică în care carul e pus înaintea boilor, doar că pe bani publici. Autoritățile au cheltuit 300.000 de lei ca să aibă nimic, așa cum se vede din fotografii. Terenul de fotbal al comunei Domașnea  a început să se amenajeze oficial, cu proiect, în urmă cu trei ani.  În 2011 s-au alocat 200.000 de lei pentru ”reamenajarea terenului de fotbal” – potrivit anunțului de licitație, iar un an mai târziu, aleșii locali au aprobat o plată de 100.000 de lei pentru ”întreținerea terenului de fotbal”. Plățile s-au făcut către o firmă din Timișoara, SC Devicom SRL.

”Acum câteva săptămâni firma respectivă a bătut în pământ niște țevi și a întins între ele niște plasă de sârmă, însă, între timp, au venit și le-au luat”, povestește Tudor Milulescu, consilier local. Puținii consilieri locali care nu țin cu primarul se întreabă cum s-au făcut recepțiile parțiale ale lucrării, atâta vreme cât 80% din sumă a fost achitată. Petru Lorinț, PNL, este edilul cunoscut pentru graba cu care împarte pumni. Iarna aceasta a fost filmat în timp ce îl pocnește violent pe un consătean, care-i cerea lămuriri cu privire la pășunea comunală, acțiune în urma căreia edilul s-a ales cu dosar penal.

Lorinț încearcă să dea vina pe firma care a prestat lucrarea. ”Devicon trebuia, pe 18 iunie, să finalizeze terenul”, a declarat Lorinț. Reprezentanții firmei Devicon spun că ei au lucrat de toți banii și că acest contract a fost, până la urmă, unul păgubos.”Lucrarea a fost de 200.000 de lei, cu tot cu TVA. La ce a trebuit să facem acolo, pentru noi a ieșit cam pe minus, pentru că terenul era în pantă, avea o denivelare de nivel de 80 de centimetri și, în plus, e situată lângă un deal, unde a trebuit să săpăm câțiva metri în versant ca să asigurăm suprafața de joc.


La fiecare ploaie, de pe deal  curge pe teren mâl. Am atenționat primăria că trebuie să își facă un zid de protecție, dar au spus că nu au bani”, a declarat Samuel Ispas, reprezentantul Devicon SRL.

Sursa foto: Express de Banat

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.