Cum a trecut noaptea în care Banatul a stat cu frica puhoaielor...

Cum a trecut noaptea în care Banatul a stat cu frica puhoaielor în buza digului GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

inundatii (7)

Noapte lungă în marginea digurilor pentru specialiștii de la Apele Române, plus echipele de intervenție. S-a tremurat la fiecare măsurătoare pentru că marele pericol a fost ca digurile să cedeze, iar puhoaiele să dea năvală peste casele oamenilor. Cel mai rău a fost pe digul de lângă Gherteniș, unde s-a lucrat până după miezul nopții la consolidare. „Dacă se rupe, toată apa se duce în sat și sparge și digul de la Bârzava. O să fie nenorocire”, prevesteau specialiștii.


După miezul noții nu s-a mai putut înainta pe dig ca să-l consolideze și singurul lucru care le-a rămas oamenilor a fost să aștepte mila naturii.

La Rovinița Mare nu s-a dormit, militarii și jandarmii au consolidat baricadele din saci de nisip. Asta în condițiile în care primarul și viceprimarul din Denta sunt în concediu. Contabila șefă a fost cea care a ținut loc și de primar, și de șef de comisie de catastrofe și de mobilizator al oamenilor, solicitați să pună mâna pe lopeți.

La Moravița s-a stat de strajă la podul spre Oravița, ca la război. Digul dinspre sat a fost înălțat cu mai multe rânduri de saci de nisip.

La Gătaia, pompierii au făcut noapte albă lângă breșa din capul orașului, undeautoritățile au rupt drumul județean ca să se scurgă apa. Grija mare a fost să nu dea întoarcă Bârzava apa scoasă cu pompele de mare capacitate ale celor de la ISU Banat.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.