David Cameron: „NATO trebuie să fie mai reactiv faţă de Rusia”

David Cameron: „NATO trebuie să fie mai reactiv faţă de Rusia”

0
DISTRIBUIȚI

David_Cameron

NATO trebui să regândească relaţia pe termen lung cu Rusia şi să îşi consolideze capacitatea de a reacţiona rapid la orice ameninţare, a afirmat sâmbătă premierul britanic David Cameron, citat de AFP.

Este necesar ca Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) să menţină o prezenţă defensivă „robustă” în Europa de Est, a scris Cameron într-o scrisoare adresată secretarului general al organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen, şi liderilor celorlalte 27 de ţări membre.

NATO trebuie să îşi consolideze şi trupele speciale, la sol, în aer şi pe mare, a pledat el în această scrisoare dată publicităţii de cabinetul său.

Cameron vrea folosirea summitului NATO, care va avea loc la Newport în Ţara Galilor pentru a se decide o politică mai dură faţă de Moscova în scopul de a arăta că ţările membre NATO nu se las intimidate.

„În 2014, lumea este mai imprevizibilă decât a fost vreodată şi ne aflăm într-un nou moment de răscruce în istoria alianţei”, a afirmat Cameron.

„În Afganistan, misiunea noastră ia sfârşit.


La est, Rusia a „sfidat regulile jocului cu anexarea ilegală a Crimeei şi destabilizarea agresivă a Ucrainei”, a apreciat el.

„La sud, un arc de instabilitate se întinde din Africa de Nord şi din Sahel până în Siria, Irak şi Orientul Mijlociu”, a continuat el.

Deşi NATO a încercat întotdeauna să fie un partener pentru Rusia, nu o ameninţare, „este clar că Rusia vede NATO ca pe un adevresar”, potrivit lui Cameron, care a conchis: „Trebuie … să ne revizuim relaţia pe termen lung cu Rusia”.

NATO trebuie să se pună de acord asupra „măsurilor pe termen lung pentru consolidarea capacităţii de a reacţiona rapid la ameninţări, pentru reasigurarea aliaţilor noştri care se tem pentru propria securitate şi pentru descurajarea oricărei agresiuni ruse”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.