De ce nu i se pare normal unui medic timișorean ca spitalele...

De ce nu i se pare normal unui medic timișorean ca spitalele să fie conduse de doctori. Cu ce propunere vine

1
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean 11Nu mai puțin de cinci manageri au fost schimbați la Spitalul Județean Timișoara, în ultimii trei ani. Toți au ajuns să conducă cel mai mare spital din vestul țării fie pentru că au avut sprijinul unui partid politic, fie pentru că au fost numiți din rândul cadrelor medicale.

Totuși, Ilie Constantin, șeful Secției de Neonatologie din cadrul Maternității “Bega”, ce aparține Spitalului Județean Timișoara, este de părere că spitalele nu ar mai trebui să fie conduse de medici, ci de economiști sau cel mult juriști.

“Am vizitat o clinică din Germania și m-am uimit cât de dotată era.


Acolo, nimeni nu se văita că nu are ceva, așa cum se întâmplă în România, din cauza sistemului. Managerul spitalului era apreciat prin ce oferea în plus față de bază. Acel manager era economist de profesie, nu ca la noi, trebuie să fie neapărat doctor, ca să ajungă manager de spital. Nu e normal să fie un doctor manager, te ocupi de management, dar între timp mai faci o operație. Nu am nimic cu asta, mă bucur că Marius Craina a fost numit manager, dar nu este normal”, este de părere Ilie Constantin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.