De ce TREBUIE să doară prostia (3)

De ce TREBUIE să doară prostia (3)

1
DISTRIBUIȚI

georgeta petroviciOamenii cu adevărat deştepţi nu-şi petrec majoritatea timpului argumentând diverse lucruri şi certându-se cu restul lumii. Dacă simţi mereu nevoia să demonstrezi că ai dreptate, pe seama colegilor, familiei, prietenilor sau a oamenilor pe care abia i-ai cunoscut, înseamnă că eşti prost.


Dacă scopul tău în viață este să îi convingi pe alții că tu ai dreptate, că numai tu știi cum se face ceva, că tu și doar tu poți, de la mii de kilometri distanță să faci dirigenție de șantier, ei bine, să zicem, mai elegant – ești nesigur pe tine şi nu atât de deştept pe cum te crezi.

Lucrul ăsta ar trebui să te pună pe gânduri. Iar dacă nu înțelegi nimic, înseamnă că ești o cauză pierdută. Cel puțin pentru mine. Prefer să mă înconjor de oameni frumoși. De oameni care se bucură unul de altul pentru că fiecare e diferit și bogat prin ideile și emoțiile lui. Oameni care freamătă în fața unui detaliu de peisaj pentru că simt în gurul murei culese de pe vrej întreaga minune a naturii care s-a adunat acolo – îl simt pe Dumnezeu, o minune, evoluție, bunătate și curățenie. Sunt oameni frumoși pentru că știu să mulțumească pentru asta, în tonalități joase, armonioase.

Prostia trebuie să doară pentru că ar fi învățătură de minte pentru unii nu așa de tare afectați, și care, prin educație și cultură și-ar mai repara ceva din ei.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. :))))
    inceputul,

    „Oamenii cu adevărat destepti nu-şi petrec majoritatea timpului argumentând diverse lucruri şi certându-se cu restul lumii. Dacă simţi mereu nevoia să demonstrezi că ai dreptate, pe seama colegilor, familiei, prietenilor sau a oamenilor pe care abia i-ai cunoscut, înseamnă că eşti prost. ”

    e perfect pentru al treilea articol pe tema prostiei.
    incerci sa demonstrezi ceva cu aceste articole?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.