Deputatul Horia Cristian anunță că pleacă din politică. Cum comentează șeful ACL...

Deputatul Horia Cristian anunță că pleacă din politică. Cum comentează șeful ACL Timișoara, Dan Diaconu

2
DISTRIBUIȚI

horia cristian pnl 2

Lovitură după lovitură pentru fostul PNL Timiș. După ce senatorul Petru Ehegartner a trecut la Partidul Reformator Liberal, luând cu el doi membri din PNL și circa 40 de novici de la TNL, acum, deputatul Horia Cristian anunță că se va retrage din politică. „Nu am să mai candidez. Mă retrag din politică. Spre deosebire de mulţi alţii, eu am o profesie. Eu sunt medic. Două mandate au fost de ajuns (…) Fiecare capitol din viaţă se încheie. Ăsta se încheie pentru mine peste doi ani. Nu mai candidez. Le-am spus şi colegilor din PNL să găsească un candidat bun, să-l sprijine”, a declarat acesta pentru un site de știri. Vestea a fost primită cu uimire de șeful PNL Timișoara, Dan Diaconu.


Contactat pentru a ne oferi o poziție vizavi de decizia lui Cristian, Diaconu a amuțit preț de câteva clipe la auzul veștii. „E o opțiune personală a domnului deputat Horia Cristian, nu am avut o discuție completă pe acest subiect. Sigur urmează ca în perioada următoare să discutăm și sunt convins ca domnul deputat rămâne aceeași persoană fidelă Partidului Național Liberal”, a comentat acesta. Odată cu vestea că premierul Victor Ponta intenționează să facă demersuri pentru ca la Cluj Napoca , Iași și Craiova să fie ridicate spitale regionale, Cristian făcea o declarație care i-a adus o serie de critici din partea presei, dar și a adevrsarilor politici. „Timișoara nu este buricul pâmântul”, a fost formularea în urma căreia, Cristian a intrat într-un con de umbră, deși acesta a explicat că urbea de pe Bega are un spital de urgență foarte bine dotat, spre deosebire de orașele amintite mai sus.

2 COMENTARII

  1. Deputatul Horia Cristian: Timisoara nu e buricul pamantului!

    Premierul Victor Ponta a anunțat construirea a trei spitale regionale la Cluj-Napoca, Craiova și Iași, lăsând Timișoara pe dinafară. Liberalul Horia Cristian susține, poate paradoxal, că decizia este corectă în mare parte

    Decizia premierului Victor Ponta de a anunța construirea a trei spitale regionale la Cluj-Napoca, Craiova și Iași a iritat spiritele la Timișoara. Se pare însă că nu și pe deputatul liberal Horia Cristian. „Trebuie să dau dreptate guvernului. La Iași e spital pavilionar, dacă mergeți acolo nu înțelegeți ce se întâmplă, la Cluj la fel. La Craiova, da, a fost o alegere politică, cu o conotație personală a premierului”, a declarat Cristian. Conform acestuia, un spital regional „nu este un megaspital, are doar 600 de paturi și se ocupă doar de urgențe, nu există medicină programată”. Deputatul liberal, medic de profesie, susține că Timișoara este foarte bine acoperită din punct de vedere al serviciilor medicale. „La Spitalul Județean lipsește doar obstetrica. Dacă ar avea și această specialitate, ar putea deveni spital regional”, mai spune Horia Cristian. Deputatul afirmă însă că va face lobby pentru Timișoara, mai ales dacă i-o va cere primarul Nicolae Robu. El are totuși un amendament, care contrazice oarecum declarațiile de miercuri ale lui Robu. „Trebuie să vă gândiți că nu trăim singuri pe lume și nu suntem buricul pământului. Nu toți oamenii pot merge la tratamente la București și Timișoara. Iașiul și Clujul stau mult mai prost decât noi la servicii de urgențe. La Craiova, da, decizia a fost luată altfel”, a declarat Horia Cristian. Primarul Nicolae Robu spunea că a venit momentul ca Timișoara „să nu mai fie Cenușăreasa” României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.