Dragnea: Reducerea CAS, folosită şi de Băsescu şi de liberali şi de...

Dragnea: Reducerea CAS, folosită şi de Băsescu şi de liberali şi de PDL ca motiv electoral

0
DISTRIBUIȚI

DRAGNEA LA TIMISOARA08_resize

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că reducerea CAS a fost folosită de Traian Băsescu, de PNL şi de PDL ca „motiv electoral”, el făcând aceste afirmaţii întrebat despre propunerea opoziţiei de organizare a unei sesiuni extraordinare pentru reexaminarea proiectului de lege, scrie Mediafax. „Reducerea CAS a fost folosită de fiecare, şi de Traian Băsescu şi de liberali şi de PDL, ca şi motiv electoral. După părerea mea, nici unii, nici ceilalţi nu sunt interesaţi în mod serios de efectele benefice ale acestei măsuri. Toţi o judecă în registru electoral şi, din acest motiv, chiar nu îi luăm în seamă”, a spus social-democratul. Dragnea a menţionat, totuşi, că propunerea va fi analizată, deşi şi-a declarat rezerva că liberalii vor rămâne consecvenţi.

„Când am ieşit cu el, au spus că e o măsură proastă. Sunteţi siguri că mâine o să aibă acelaşi punct de vedere? Nu putem să chemăm Parlamentul şi, înainte cu o zi, să vină Parlamentul şi să ne trezim că liberalii nu mai vor.


O să analizăm. Îi înţelegem, ei sunt în lipsă de idei, sunt în lipsă de proiecte pe care să le prezinte şi îi înţelegem, au fost şi agitaţi cu desemnarea candidatului”, a adăugat el. Liderii deputaţilor PDL şi PNL cer, printr-o scrisoare deschisă, liderilor grupurilor parlamentare ale PSD, PC, UDMR şi minorităţi să dea curs solicitării de a se organiza o sesiune extraordinară a forului legislativ, în 19 august, pentru reexaminarea legii CAS. Scrisoarea deschisă a fost adresată de Tinel Gheorghe (PDL) şi George Scutaru (PNL) liderilor acestor grupuri parlamentare din Camera Deputaţilor, respectiv Marian Neacşu (PSD), Bogdan Ciucă (PC), András-Levente Mate (UDMR), Varujan Pambuccian (grupul minorităţilor naţionale). Liderii deputaţilor democrat-liberali şi liberali amintesc faptul că în 2 iulie toate grupurile parlamentare au votat şi aprobat proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5%, iar în 23 iulie preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului cererea de reexaminare a actului normativ.

„Având în vedere faptul că iniţiativa legislativă de reducere a CAS cu 5% asumată de Guvernul Ponta ar urma să intre în vigoare pe 01.10.2014, considerăm că dezbaterea în timpul sesiunii ordinare (începând cu 1 septembrie) ar fi mult prea întârziată pentru aplicarea acesteia conform angajamentului luat de Victor Ponta şi PSD. De aceea vă cerem să daţi curs solicitării noastre de a organiza o sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor în data de 19 august 2014, pe ordinea de zi aflându-se cererea de reexaminare a Preşedintelui României asupra Legii pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. În caz contrar, se va dovedi încă o dată că toată dezbaterea guvernului pe care cu onoare îl susţineţi pe această temă, nu a fost decât o amăgire în scopuri electorale a mediului de afaceri”, menţionează în scrisoare liderii deputaţilor PDL şi PNL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.