După ce au picat BAC-ul, o parte dintre abolvenții de liceu din...

După ce au picat BAC-ul, o parte dintre abolvenții de liceu din Timiș vor deveni șomeri. Câți au ales această variantă

0
DISTRIBUIȚI

bacalaurea 2014 04_resize

O parte dintre absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat sau nu au mai dorit să urmeze studiile superioare au luat decizia, la fel ca în anii precedenți, să solicite indemnizația de șomaj. În județul nostru, în luna iulie, aproape 170 de absolvenți de liceu s-au îndreptat spre Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Timiș, pentru a primi câteva sute de lei lunar, dar și în speranța că își vor putea găsi un loc de muncă.

Astfel, potrivit datelor furnizate de reprezentanții AJOFM Timiș, 199 de absolvenți și-au depus dosarele, 25 dintre aceștia sunt absolvenți de studii superioare.


Tinerii care solicită indemnizația de șomaj primesc, pe o perioadă de șase luni, 250 de lei lunar. Această indemnizație poate fi acordată doar la cererea absolventului, în termen de 60 de zile de la finalizarea studiilor.

În acest an, 56,09% dintre absolvenții de liceu din județul Timiș care s-au prezentat la “examenul maturității” l-au și promovat. 1.854 de candidați au fost declarați respinși, iar alți 460 nu s-au mai prezentat la examen. În sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat, s-au înscris, la nivelul județului Timiș, un număr de 1.907 candidați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.