Ecouri internaţionale pentru Festivalul de jazz de la Gărâna: articol în America...

Ecouri internaţionale pentru Festivalul de jazz de la Gărâna: articol în America şi piesă inclusă într-un album digital

0
DISTRIBUIȚI

garana

Cel mai mare festival de jazz din România, Gărâna Jazz Fest, a avut parte de ecouri atât în rândul iubitorilor acestui stil muzical din ţara noastră, cât şi peste hotare. Cea de-a 18-a ediţie a festivalului, desfăşurată luna trecută, a strâns laolaltă melomani din întreaga ţară în Poiana Lupului, numele prezente pe afişul manifestării din acest an fiind pe placul miilor de spectatori care au participazt la acest eveniment. Line-up-ul de anul acesta al festivalului a inclus concerte cu Adam Baldych Imaginary Quartet (Polonia), Andy Sheppard Trio Libero (Anglia , Franţa), Dace Douglas – The Riverside Quartet (S.U.A.), Marius Nestet Quartet, Elena Mândru Finnection (România, Finlanda), Joey Defrancesco Trio (SUA), Ulf Wakenius Band (Suedia, Danemarca), Arve Henriksen Band (Norvegia), Tiberian / Dahlgren / Betsch „Both sides of the river” (România, SUA), Pedro Negrescu Trio (România, Ungaria), The Crimson Projekct (SUA), Kimmo Pohjonen (Finlanda), Jazzybit (România), Mike Stern / Bill Evans Band feat.


Dennis Chambers & Tom Kennedy (SUA), Tom Harrell Colors of a Dream with Esperanza Spalding (SUA) sau Stian Westerhus (Norvegia).

Printre articolele elogioase care au descris pe larg acest festival se numără şi cel apărut în All About Jazz, unul din cele mai celebre portaluri americane dedicate acestui stil muzical. „Unul din cele mai populare festivaluri din Europa, care are loc pe o păşune la peste 300 de feet înălţime în Carpaţii Occidentali a sărbătorit 18 ani de existenţă. A fost o atmosfera de Woodstock, cu două zile ploioase la începutul wekend-ului care a atras iubitori ai jazz-ului din peste 20 de ţări“, se spune în articolul apărut în cadrul prestigiosului portal american, scris de Adriana Cârcu. În altă ordine de idei, prestaţia trupei The Crimson ProjeKCt din cadrul festivalului a fost inclusă pe albumul digital „Quit being so gray“, un material sonor care cuprinde trei piese înregistrate în concertele trupei din această vară. Cele trei melodii sunt înregistrate la Torino, Cagliari şi Gărâna şi pot fi descărcate de pe site-ul http://iapetus-store.com/track/garana-12-07-2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.