Ianăș Roșeți, omul de încredere al lui Frunzăverde, rămâne în arest. Când...

Ianăș Roșeți, omul de încredere al lui Frunzăverde, rămâne în arest. Când are următorul termen la proces

6
DISTRIBUIȚI

roseti retinut 1Ianăș Roșeți, directorul Direcției pentru Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Caraș Severin rămâne în arest, potrivit deciziei instanței cărășene care l-a judecat joi. El a fost reținut la începutul lui iulie, după ce a fost prins în flagrant, acasă, la Teregova, în timp ce încasa o șpagă. Inițial a spus că nu are idee de unde sunt banii. Ulterior, în fața probelor, a recunoscut tot.

În calitate de director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Caras –Severin (instituţie publică aflată în cadrul Consiliului Judeţean Caras – Severin), Ianăș Roșeți a pretins diferite sume de bani, reprezentând 10% din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia condusă de către Roşeţi.


Acesta din urmă  condiționa atribuirea contractelor şi efectuarea plăţilor pentru fiecare din lucrările facturate de certitudinea remiterii sumelor pretense drept șpagă. Lucrările au avut în vedere anii 2011 – 2012 şi 2012 – 2013.

Roșeți a fost trimis în judecată și are termen pe 28 august. În rechizitoriu, procurorii au stabilit că “procentul de 10%, stabilit de către inculpat, a fost comunicat denunțătorului cu ocazia încheierii acordului infracțional în cursul anului 2011 și avea în vedere sezoanele hibernale ce urmau. Determinarea acestei valori în sume concrete se făcea cu ocazia fiecărei remiteri, acestea din urmă având loc imediat după momentul efectuării fiecărei plăți. Decizia atribuirii acestor lucrări societății comerciale administrate de către martorul denunțător a fost luată exclusiv de către inculpatul Roșeți Ianăș, neexistând nici măcar aparența respectării unor proceduri legale de selecție și stabilire a câștigătorului contractelor, prin care autoritatea publică locală încredința lucrările de deszăpezire. De asemenea, inculpatul a fost cel care a stabilit, în mod unilateral, cu privire la efectuarea fiecărei plăți către societatea comercială administrată de martorul denunțător”.

 

 

6 COMENTARII

  1. Si astia de la DNA prinde doar ”slugoii” si ”lingaii” adunatorii de spagi a lui Frunza’nbalegar . Dar pe „CAPO” spagar , hot , pedofil……………………cand il va salta ?

  2. @ agentu / Ii placeau orgiile cu minore(nu stiu daca mai poate), el cu precenii lui(sunt multi) asociati in hotiile jud.CS , iar fetitele erau racolate si transportate la aceste locatii specifice , in si inafara jud.CS chiar de cadrele politiei romane , daca chiar te intereseaza .

  3. frunzaverde este si cu camelia susco ,ramona cruceru,dana garcu ( fosta lui Viorel racoceanu )dacica -Sport si multe altele ,lista ii lunga …..roseti cu Gina si pe langa alte doamne si domnisoare si minore 😉 ……stoichescu Cristina cu fistea ….am o lista speciala si cu date dar pana la urma nu ne intereseaza ii viata lor privata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.