Incertitudine în cazul copiilor abandonați la începutul săptămânii. Micuții vor fi despărțiți...

Incertitudine în cazul copiilor abandonați la începutul săptămânii. Micuții vor fi despărțiți de mamă

0
DISTRIBUIȚI

poza copii abandonati

DGPCAS Timiș a „rezolvat” cazul copiilor abandonați de mamă, duminică noaptea, într-un scuar din centrul Timișoarei. Decizia autorităților a fost ca micuții să fie trimiși la Sibiu.

În această diminenață, cei patru copii –  Maria (6 ani), Ioan-Cristian (4 ani), Alin-Florin (2 ani) și Andrei-Gheorghe (11 luni) – care au fost găsiți în noaptea de duminică spre luni tremurând de frig și înfometați, vor părăsi Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.


„Ei vor pleca spre Sibiu, cu o mașină a instituției noastre, însoțiți de un asistent social”, a declarat Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Timiș. Ea nu a putut să ne spună ce se va întâmpla cu micuții odată ajunși al Sibiu, și anume ce soluție de plasament au găsit colegii de acolo. este de presupus că autoritățile DGASPC Sibiu va încerca reintegrarea copiilor în familia extinsă.

În acest timp, mama lor, Ancuța Toma, 31 de ani, rămâne la Timișoara. Reprezentanții DGASPC Timiș susțin că femeia nu i-a informat unde va locui în perioada următoare, ea fiind cercetată de poliție pentru abandon de familie. Reamintim că Ancuța Toma a ajuns la Timișoara în urmă cu aproximativ o lună, a cerșit pe străzi alături de copiii ei, apoi a fost dusă, de Poliția Locală, la Azilul de Noapte, de unde, după o săptămână, a intrat în grija Asociației Generație Tânără, de la adăpostul căreia a „evadat” pe 15 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.