ÎNTÂLNIRE bilaterală între preşedintele Ucrainei şi cel al Rusiei. Putin: Vom face...

ÎNTÂLNIRE bilaterală între preşedintele Ucrainei şi cel al Rusiei. Putin: Vom face totul pentru pace şi încetarea vărsării de sânge în Ucraina/ Poroşenko: Toate părţile au susţinut planul de pace

0
DISTRIBUIȚI

russia-putin.jpeg1-1280x960

Preşedinţii Ucrainei şi Rusiei, Petro Poroşenko şi Vladimir Putin, au avut o întrevedere bilaterală cu ocazia summitului regional de la Minsk. Putin a declarat marţi seara că Rusia va face totul pentru un proces de pace şi pentru încetarea vărsării de sânge în Ucraina, iar Poroşenko a declarat miercuri că toate părţile, inclusiv Rusia, au susţinut propunerile sale pentru încetarea confruntărilor în estul Ucrainei, scrie Mediafax. Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat miercuri că toate părţile, inclusiv Rusia, au susţinut propunerile sale pentru încetarea confruntărilor în estul Ucrainei, după o întâlnire bilaterală la Minsk cu omologul său rus, Vladimir Putin, relatează AFP. „Strategia de pacificare pe care vrea s-o aplice Ucraina a fost susţinută de către toţi liderii care au participat la summitului de la Minsk, fără excepţie”, a afirmat Poroşenko, potrivit unui comunicat publicat pe contul său de Facebook.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat marţi seara că Rusia va face totul pentru un proces de pace şi pentru încetarea vărsării de sânge în Ucraina, relatează agenţia RIA Novosti. „Rusia va face totul pentru procesul de pace, dacă acesta va fi lansat (în Ucraina).


Acest proces trebuie să înceapă cât mai curând”, a afirmat Putin, după o întrevedere la Minsk cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko. El a adăugat că în cadrul negocierilor s-a convenit asupra unei noi reuniuni a Grupului de contact pentru Ucraina. Reuniunea urmează să aibă loc în zilele următoare, la Minsk.
De asemenea, preşedintele rus a comentat arestarea de către serviciile de securitate ucrainene a unor paraşutişti ruşi. El a confirmat declaraţiile unei surse militare ruse, menţionând că cei zece militari participau la misiuni de patrulare la frontiera ruso-ucraineană. „Încă nu am primit un raport din partea Ministerului Apărării, însă am înţeles că aceşti militari patrulau frontiera şi, posibil, au traversat-o accidental”, a afirmat Putin.

Conform Serviciului ucrainean de securitate (SBU), zece paraşutişti ruşi au fost arestaţi la Zerkalnîi, la circa 20 de kilometri de frontieră şi la 50 de kilometri de bastionul separatist Doneţk. Potrivit Kievului, este vorba despre soldaţi din regimentul 331 al Diviziei 98 aeropurtate, care are baza în Rusia centrală. Soldaţii, care aveau asupra lor documente de identitate şi arme, au declarat că au fost trimişi în regiunea rusă Rostov, aflată la frontiera cu regiunile ucrainene insurgente Doneţk şi Lugansk, şi trimişi apoi pe teritoriul ucrainean, conform aceleiaşi surse.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.