INTERVENȚIE în zonele inundate din județul Timiș UPDATE 3 40 de militari...

INTERVENȚIE în zonele inundate din județul Timiș UPDATE 3 40 de militari au intervenit la Moravița

0
DISTRIBUIȚI

rovinta mare inundatii

În această dimineață, la Prefectură, a avut loc deja ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, la care a participat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa. Oficialii județului au evaluat situația actuală în zonele inundate și au stabilit măsurile care trebuie luate pentru normalizarea situației din zonele Gătaia, Rovinița Mare, Moravița.

”După ședință, domnul ministru Mircea Dușa și domnul prefect Eugen Dogariu au plecat în zona Gătaia – Șemlacu Mare, urmând ca ministrul Apărării Naționale să se deplaseze și în județul Caraș-Severin”, a anunțat Daniela Fetescu, purtătoarea de cuvânt a Instituției Prefectului Timiș.

Totodată, Dușa a afirmat că în cursul zilei de astăzi se va face și evaluarea pagubelor cauzate de inundații.

UPDATE 1  Râul Moravita, a ieșit matcă, vineri dimineață, la Moravița și Percosova. Pompieri ISU Banat, jandarmi, military si politisti intervin la fața locului pentru evacuarea apei și încearcă să blocheze, construind diguri din saci plini cu nisip, extinderea apei. Un număr de 70 de oameni intervin la această oră. Potrivit oficialilor ISU Banat. Există în orice moment pericolul inundării Roviniței Mari, satul din apropiere. ”Avertizarea hidrologică ,,cod roșu” pe râurile din bazinele Moravița și Bârzava se menține în vigoare.


Avem pericol de inundații în Rovinița Mare, dacă râul Moravița continua să crească și trece de localitățile inundate deja, Moravița și Percosova, va inunda acest sat. Rovinița Mare e un sat dispus într-o vale”, a declarat Sindia Vlaia, ofițerul de presă al ISU Banat.

În continuare, se acționează pentru evacuarea apei din orașul Gătaia, acoperit integral de ape, de ieri, și din Șemlacul Mare. La Cerna s-a intervenit pentru salvarea a 100 de stupi de albine, iar o familie de ciobani, localizată cu turma între Clopodia și Butin a fost evacuată.

UPDATE 2  DJ 588A a fost parțial inundat între localitățile Denta și Rovinița Mare, dar în prezent este practicabil, iar DJ 592 a fost inundat pe o suprafață de 300mp, în dreptul localității Boldur.

Începând cu noaptea trecută, echipe ale CFR acţionează pentru refacerea terasamentului pe tronsonul de cale ferată dintre localităţile Gătaia şi Voiteg, în vederea reluării circulaţiei feroviare. În paralel, echipaje specializate de intervenţie ENEL au fost trimise pentru a conecta curentul electric în zonele din care apele s-au retras.

UPDATE 3 Începând cu după amiaza zilei de 31 iulie 2014, la cererea autorităţilor publice locale ale judeţului Timiş, 40 de militari, 3 mijloace tehnice auto din Batalionul 32 Infanterie ,,Mircea” din Timişoara, acţionează pentru a ajuta populaţia afectată de inundaţiile din localitatea Percosovo, în localitatea Moraviţa la consolidarea digurilor râului Moraviţa, precum şi la consolidarea digului râului Bârzava din localitatea Gătaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.