Intoleranță la toleranță

Intoleranță la toleranță

0
DISTRIBUIȚI

mirela stoeac-vladutiE foarte greu în aceste zile să te menții pe muchie, să încerci să rămâi în corner în timp ce lângă tine se duc meciuri epocale. Știți senzația aceea pe care o ai în prag de alegeri, în mod special cele prezidențiale, cânt toată lumea te întreabă cu cine votezi și e foarte ușor să îți faci dușmani doar pentru că opțiunea ta nu coincide cu a lor. Este exclus să nu superi pe cineva. Cuvintele la ordinea zilei sunt: javră ordinară, văran împuțit, sinucigaș ingrat, tâmpiți, jigodii, manipulați, băsiști, pontiști, felicși, și, oricum ai proceda, nu vei scăpa de unul dintre aceste apelative de ocară. Nici tăcerea nu mai e un răspuns. E considerat un semn de lașitate, că doar nu poți fi „stat neutru” într-un război pe viață și pe moarte, care are drept miză întronarea celui mai frumos și mai deștept dintre combatanți.

Argumentele logice, dezbaterea civilizată, dovezile, probele, logica elementară până la urmă, lipsesc cu desăvârșire din acest combat.


Nu poți să spui că un post TV poate exista în continuare, fără să fii aplaudacul de serviciu al văranului turnător, nu poți să îți exprimi admirația și regretul că unul dintre cei mai mari actori a ales să își pună capăt vieții, fără să fii un promotor al sinuciderii, nu poți să fii de acord într-o anumită situație cu Ponta sau Băsescu, chiar dacă este vorba de măsuri concrete, care țin de economia și stabilitatea unei țări, fără să fii băsist sau pontist. Dacă nu ești de acord cu mine, ești prost prin definiție. Nu suport să fiu contrazis, nu vreau să ascult nici cel mai mic argument, pentru că drumul meu este drept, direct, fără ocolișuri, fără curbe, fără nuanțe, fără culori. Este în alb și negru, care se traduce prin eu sunt alb, iar tu ești negru.

E, pentru mine cel puțin, semnul cel mai clar că nu ne mai putem nici măcar suporta unii în prezența celorlalți, că ne-am pus obloane la ochi, urechi și la minte. În curând ne vom astupa și nasul, că prea pute a băsism, pontism, jigodeală, prostie, incompetență. Ai dreptul să spui ce vrei, dar să nu te pună dracu’ să mă contrazici!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.