Liberalul Burghină, numit director tehnic la SDM, în timp ce firma familiei...

Liberalul Burghină, numit director tehnic la SDM, în timp ce firma familiei are contracte cu dedicaţie de la administraţia Robu. Vezi ce sumă ENORMĂ a încasat în doar cinci luni

7
DISTRIBUIȚI
burghina bogdan pnl
Bogdan Burghină, după o acţiune electorală a PNL Timişoara

Administrația Robu a mai făcut loc unui liberal pe o funcție de conducere în firmele Primăriei Timișoara – tânărul liberal Bogdan Burghină a fost numit, recent, ca director tehnic al Societății de Drumuri Municipale SA, în urma unei hotărâri a consiliului de administrație. Surse bine informate susțin că este doar primul pas, Burghină urmând să fie „uns” director general al societăţii care pe lângă drumuri a înghiţit şi fosta societate Administrarea Domeniului Public SA. Bogdan Burghină este membru în biroul permanent al PNL Timişoara, organizaţie condusă de viceprimarul Dan Diaconu. La nuntă, printre domnişoarele de onoare ale soţiei lui Bogdan Burghină s-a aflat şi Sanda Greblă, consiliera personală a lui Nicolae Robu. Efortul lui Bogdan Burghină din campaniile electorale a fost răsplătit cum se cuvine, dovadă fiind contractele încheiate de Primăria Timişoara cu firma GTI Sanbod Construct SRL, unde acţionar este tatăl său, Gheorghe Burghină. Conform unui răspuns transmis la solicitarea PRESSALERT.ro, Primăria Timişoara a confirmat că a încheiat, în anul 2013, cu firma familiei Burghină,  GTI Sanbod Construct SRL, în doar cinci luni, patru contracte, în valoare totală de 1.033.76,24 lei, trei dintre ele fiind prin cumpărare directă, iar unul prin cerere de oferte.


Trebuie precizat că valoarea respectivă este cea la care s-au semnat contractele, în răspunsul primit de la Primăria Timişoara, Serviciul achiziţii publice, susţinându-se că „nu dispunem de datele privind valoarea finală a contractului ( dacă au intervenit modificări în ceea ce priveşte valoarea contractului faţă de cea la care a fost încheiat contractul şi dacă au fost aplicate penalităţi – se vor solicita direcţiilor de specialitate care urmăresc contractele). De asemenea nu cunoaştem data la care au fost finalizate lucrările„.

De asemenea, administraţia Robu a refuzat să facă publice firmele şi ofertele acestora pentru fiecare contract în parte. Conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor, în 2013, firma GTI Sanbod Construct SRL a avut o cifră de afaceri de 2.282.470 lei. În 24 iulie 2013 au fost semnate două contracte cu Direcţia de Sport pentru reparaţii exterioare şi un altul pentru „repunere în circuitul locativ, imobil str. Nicolae Iorga,nr.1, ap.5”, valoarea fiind de 127.611,29 lei plus TVA. După această încălzire, au venit alte contracte – în 6 septembrie unul de 33.959 lei plus TVA pentru reparaţii hidroizolaţie şi grupuri sanitare la Colegiul Tehnic Ion Mincu, în 15 noiembrie – contract în valoare de 235.871 lei plus TVA pentru reparaţii construcţii şi igienizări mansardă grădiniţa PS 1. În 20 decembrie, înainte de Crăciun,a venit cel mai consistent contract prin încredinţare directă – 435.684,86 lei plus TVA  – pentru reparaţii construcţii şi instalaţii sala de sport şi grupuri sanitare la Liceul Electrotimiş. Viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, care este şi preşedintele PNL Timişoara, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „nu eram în primărie când a fost numit. Eram în concediu. Bănuiesc că este o decizie a consiliului de administraţie. Firma lucrează de mulţi ani cu primăria. Bănuiesc că a avut un CV care să-l recomande”. Bogdan Burghină nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material.

Sursa foto: Facebook

7 COMENTARII

  1. Risinika! Aceasta beizadea de’abia s-a tarait pe la scoala! banuu lu’ tata’su l-au facut cu diplome! Probabil asa au facut si sefii sai politici primarul&vicele! Ei sunt ,,stapanii lovelelor” in Timisoara! Pacat, pacat, de sangele varsat la Revolutie (mai degraba lovitura de stat secu-pcr din care a facut parte-slujit cu drag si devotament si robu si parintii lui busuloi si diaconu)! RUSINIKA acele (care va vor impunge rau de tot la viitoarele alegeri!!!) nu o sa obtineti nici 10% voturi! RUSINIKA!ROBUUUUL (lovelelor)!

    • daca ai dreptate atunci sa punem ciomegele pe banditii astia in frunte cu Robu. nu de alta dar toti politicienii timisoreni de dupa ’89 fara exceptie au fost niste hoti si banditi.
      pacat de tinerii care au murit in fata catedralei si nu numai.

  2. Corect ar fi sa faceti o informare cu ce datorii de peste 1.000.000 lei noi a ramas sdm de pe vremea viceprimarului grindeanu,datorii pe care firmele psdiste nu le mai achita,fiind in insolventa. Ripensia,Cortez,Cipalser,Saiftim etc……Dar nefiind o publicatie obiectiva faceti informari incomplete,ar fi si culmea sa scrieti de teapa data de saiftim,ca doar actionarii saiftim au contract de publicitate cu publicatia dvs.

  3. Firma pe care oare familia acestui…..papitoi,se pare caa fost un sponsor in campania electorala a lui Robu si,acum trebuia rasplatita .Ar trebui sa verificati.Cat despre numirea ca director tehnic la SDM,…..nu se mai poate spune nimic.La o firma falimentara,exact asta -i mai lipsea.Unul care sa mai ia un salar consistent si,sa mai fure si el cate ceva,asa cum fura si altii.Robu spunea,ca banii proveniti din Timpark,sa ramana toti la SDM,ca sa fie investiti in parcari.Care bani?SDM-ul,abia are bani sa plateasca salariile la angajati.In rest,numai datorii.Robu asta ,numai tampenii face .Sper sa-l ia dracu la viitoarele alegeri,cu tot cu …..acolitii lui!!!

  4. Nu va mai interesati de „valoarea finala a contractului” deoarece aceasta valoare finala, in mod sigur, a fost sau va fi muuuult mai MICA(!) decat cea stabilita prin contact.

  5. Bogdane baiatule…din (aproape) repetent la facultate (stii cu cine a vorbit taticu ca sa promovezi, nu?) ai ajuns mare scula pe bascula. Probabil pe baza de competenta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.