Justiţie până la capăt

Justiţie până la capăt

6
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Justiţia a redevenit, de la condamnarea lui Voiculescu, principalul subiect de discuţie. Nimeni nu poate contesta că decizia Justiţiei a fost respectată întocmai şi la timp. Niciunul dintre cei care consideră că este o sentinţă nedreaptă nu s-a dus să atace puşcăria ca să-l elibereze. Dar asta nu înseamnă că ei, cei au alte opinii decât un complet de judecată, sunt mai puţin cetăţeni, decât cei care se agită isteric că, vezi doamne, independenţa justiţiei este afectată din cauză că primii au alte puncte de vedere. Dreptul la opinie este garantat de Constituţie pentru ambele tabere. Şi ar trebui să ne bucurăm pentru asta. Paradoxal, în ţara unde s-a murit pentru libertatea cuvântului, în primul rând, oamenii mai au puţin şi ajung să se omoare pentru a închide gura celor care au alte idei decât ale lor.

Condamnarea lui Voiculescu nu rezolvă fundamental nimic în societatea românească, aşa cum nu a rezolvat nici încarcerarea lui Adrian Năstase.


Dincolo de o valoare simbolică, cele două condamnări nu înseamnă nimic dacă nu se merge, într-adevăr, cu Justiţia până la capăt. Dreptatea nu se face când numai unii plătesc în faţa legii. Sunt nenumărate dosare care stau şi mucegăiesc prin diverse sertare – de la evaziuni enorme, până la corupţie la cel mai înalt nivel. Justiţie adevărată înseamnă să avem răspunsuri pentru toate întrebările rămase, până acum, în coadă de peşte. De exemplu, să ştim cine şi de ce a decis să-i ia procurorului Iacobescu dosarele în care apăreau indicii despre infracţiunile de corupţie ale lui Mircea Băsescu şi de ce ani de zile sistemul judiciar românesc nu a reacţionat în niciun fel, cine sunt cei care au furat statul prin cumpărarea de energie ieftină sau cât au devalizat din bugetul public „oamenii de afaceri” abonaţi la contractele cu statul.

A-i considera pe unii mai puţin corupţi sau mai de lăsat la coada listei doar pentru că au răcnit că ei luptă cu corupţia nu înseamnă decât a face un imens rău societăţii. Care mai are până la a accepta că nu există corupţi buni şi corupţi răi, ci doar corupţi, iar partidul lor este unic, aşa cum am mai scris-o, P.C.R. (Partidul Caşcavalului Român). Pentru toţi cei care se vor grăbi cu comentarii zoaie, nu pot să le răspund decât ce stă scris pe tricoul meu „TALK is cheap, FREE speech is priceless”.

6 COMENTARII

  1. Punctele de vedere asumate responsabil a nu fi doar minciuni tâmpite de manipulare a unei părți mici din populația României în vederea obținerii de drepturi necuvenite, inclusiv de către cei care lucrează în presă/televiziune, fie din convingere sau doar de dragul partizanatului, pot fi exprimate liber de oricine, nimeni nu contestă. Asta înseamnă oare, într-un STAT DE DREPT, că un post de televiziune poate afișa că este „post confiscat” când nu are documente doveditoare care să ateste această stare de fapt? A fost confiscat doar sediul respectivei televiziuni. Iar cei afectați, care au alte opinii decât completul de judecată, n-au decât să obțină în Instanță ce revendică, nu prin plimbări în fața Palatului Cotroceni sau prin parcuri. În România zilelor noastre cele mai mari probleme ale societății nu sunt condamnarea inculpatului Dan Voiculescu și confiscarea sediului televiziunii Antena 3.
    În România s-a murit pentru libertatea cuvântului, dar nu pentru ca unii să-și permită să mintă liber un întreg popor prin intermediul televiziunilor sau al ziarelor, fără să se gândească decât la interesele proprii și nicidecum la români, sau la imaginea țării noastre la nivel internațional!
    Condamnarea inculpaților Dan Voiculescu și Adrian Năstase „nu rezolvă fundamental nimic în societatea românească”, dar practic și aplicativ mai rezolvă două cazuri de corupție la nivel înalt.
    Pe tricoul meu scrie „Luck is on my side!”

  2. „Sunt nenumărate dosare care stau şi mucegăiesc prin diverse sertare – de la evaziuni enorme, până la corupţie la cel mai înalt nivel”.-ai mare dreptate Dragos,dar care este totusi rezolvarea ? Când a fost chemat prima oară la audieri, în 30 mai 2014, Sămărtinean a refuzat să facă orice fel de declaraţie, la ieşire afirmând că ““o să dau o declaraţie în următoarele zile”.In data de 8 august 2014, în jurul orei 10,30, deputatul Sămărtinean a venit împreună cu avocatul său Florin Kovacs, şi a încercat să-şi ascundă sosirea la DNA după metoda patentată de Popoviciu – au intrat cu maşina în subsolul clădirii. La scurt timp, la sediul DNA a sosit şi apărătorul lui Alin Popoviciu. Vom reveni cu amănunte.

    UPDATE După mai multe ore în care a studiat dosarul în care este acuzat, Sămărtinean a părăsit sediul DNA.De ce ?

  3. pilotul carpatair
    24/03/2011 – 12:38 AM
    Cum adica sa preia aeroportul arad:”cu japca?”In tara asta exista legi,proceduri,chiar daca politicul dicteaza.Probabil ca acest director politic Samartinean Cornel-Mircea(chilotarul) este noua trompeta a presedintelui Cjt,si transmite mesaje “curajoase” primarului de Arad.De urmarit!Dnul din poza minte cu privire la tarife,si daca este atit de curajos precum vrea sa para,sa faca publica “inteleapta politica noua de marketing si de tarifare”. .Pt stiinta unora,tariful maxim practicat la Timisoara este 18 euro/pasager(si nu18-20euro mediu),iar reducerile se fac in functie de volumul de trafic si nu in functie de serviciile pe care le solicita(minciuna).Dnul director nu mai are nevoie de securitate,drept pentru care a redus tariful de securitate aeroportuara de 5 ori fara aprobarea ministerului transporturilor asa cum cer procedurile.In schimb, a introdus un tarif de dezvoltare de 8 euro cu care vrea sa-si construiasca hotel linga aeroport ,asa cum a declarat(inutil-hotelierii adevarati stiu de ce).Discountul pt Wizz este conform noii politici de 73%/pasager.A facut un haos in politica comerciala a aeroportului,care contravine oricaror reguli de specialitate datorita nestiintei si arogantei.

    Asta a fost principala activitate a marelui manager Samartinean Cornel-Mircea,sa escrocheze,sa umileasca angajatii aeroportului Timisoara,sa imparta banii cu Ostaficiuc si cu P.D.L.,tehnic taranul,nu?

  4. Consiliul de Administratie-2010-2012
    Samartinean Cornel-Mircea- presedinte – director general S.N. Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia S.A.
    1.Cîndea Aurel – membru
    2.Dobre Florea – membru
    3.Băzăvan Raluca Maria – membru
    4.Lazăr Mariana Laura – membru
    5.Florea Dobre – membru
    6.Căprariu Marian Daniel– membru Pozitia 2 si 5,aceeasi persoana oare,domnule Samartinean Cornel-Mircea?De ce?Pentru ca Samartinean Cornel-Mircea avea ca presedinte de consiliu de administratie o retributie lunara de 15.000 ron,iar un membru 13% din suma lui,deci mai sutea finut inca 1.950 ron pentru dubla identitate!?!plus cea de manager de 7.000 ron,plus 2-3% din licitatii fantoma,multi bani taranoiule,tu strigai uite hotul,urmareai angajatii aeroportului cu camere,onanistule!!!

  5. AI PERFECTA DREPTATEDEGEABA STAU2,3 ANI LA PUSCARIE DACA NU LI SE CONFISCA TOT CE AU FURAT DE LA STAT SI STATUL SUNTEM NOI TOTI. PACAT CA AU MURIT ATITIA IN REVOLUTIE SI URMASI LOR SA-U ALES CU NIMIC SI LEPRELE SAU INBOGATIT

  6. Un ziarist ADEVARAT trebuie sa fie sau sa incerce sa fie echidistant .Restul e …can can .Atata timp cat un trust te plateste Dragos..unde e echidistanta? Este o doza de adevar in ceea ce spui dar pana la urma ..banii vorbesc nu-i asa? Asta e valabil atat la politicieni cat si la ziaristi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.