Linia automată de efectuare a analizelor medicale de un milion de euro...

Linia automată de efectuare a analizelor medicale de un milion de euro a Spitalului Județean Timișoara, UNICĂ în România, este pusă în funcțiune

1
DISTRIBUIȚI

linie automata de efectuare a analizelor medicale

Spitalul Județean Timișoara are, încă de acum doi ani, una dintre cele mai performante linii automate de efectuare a analizelor medicale din Europa, fiind unică în România. Potrivit reprezentanților unității medicale, cel mai probabil, aceasta va fi inaugurată la sfârșitul acestei săptămâni, după ce s-a reușit achiziționarea de reactivi pentru analizele de laborator.

Nu mai puțin de un milion de euro au fost alocați de către Ministerul Sănătății pentru achiziționarea liniei, dar aceasta a stat nefolosită în ultimii doi ani pentru că nu s-a găsit un loc adecvat în spital unde să poată fi montată.


În luna mai, reprezentanții Spitalului Județean Timișoara anunțau că laboratorul în care linia a fost montată a fost finalizat. Totuși, de linia automată de efectuare a analizelor medicale pacienții vor putea beneficia din această săptămână.

“Am reușit să cumpărăm reactivi, iar linia a început să funcționeze. Acum este în probe și urmează să-i dăm drumul la capacitate cât de cât normală, poate chiar în această săptămână”, ne-a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

În laboratorul central care adăpostește linia de efectuare a analizelor medicale se pot realiza 4.000 de investigații pe oră. Mai mult, pentru că este o linie complet automatizată, este redus riscul de apariție a erorii umane în timpul efectuării analizelor medicale. Linia automată de efectuare a analizelor medicale beneficiază de un sistem de stocare în care pot fi păstrate până la 10.000 de probe, sistem care funcționează în acest moment în doar trei țări din Europa, acesta fiind necesar în cazul în care se dorește repetarea analizelor.

1 COMENTARIU

  1. BRAVO pentru Dl. Conf.Dr. Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara! In scurt timp a facut multe lucruri bune pentru noi pacentii! BRAVO DOCTORE! !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.