Localnicii din Gătaia, vaccinați pentru prevenirea apariției bolilor infecțioase. Ce spune DSP...

Localnicii din Gătaia, vaccinați pentru prevenirea apariției bolilor infecțioase. Ce spune DSP Timiș despre apa din reţelele ce alimentează localităţile inundate

0
DISTRIBUIȚI

sinistrati

150 de localnici din satul Gătaia și un altul din Rovinița Mare, localități afectate de inundații în urmă cu o săptămână, au fost vaccinați împotriva difteriei și tetanosului, până în acest moment, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Medicii de familie din aceste zone au început vaccinarea pentru prevenirea bolilor infecțioase imediat după retragerea apelor din satele inundate.


În total, DSP Timiș a trimis 250 de doze de vaccin diftero-tetanic, în urma necesarului cerut de medicii de familie din zonele afectate de inundații. “DSP Timiș supraveghează epidemiologic întreaga zonă afectată de inundații, pentru prevenirea apariției bolilor infecțioase cu cale de transmitere digestivă”, spune Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

Specialiștii din cadrul DSP Timiș au analizat și probele luate din rețelele de apă ce alimentează localitățile Denta, Rovinița Mare și Gătaia. “Rezultatele indică normalitatea parametrilor monitorizați. Concluzia: apa este potabilă și poate fi consumată de către populație”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.