Lucrările la centrul Timişoarei, în grafic. Ce intervenţii urmează în Pieţele Libertăţii...

Lucrările la centrul Timişoarei, în grafic. Ce intervenţii urmează în Pieţele Libertăţii şi Unirii şi cum a luptat primarul Robu pentru drepturile femeilor

1
DISTRIBUIȚI

santier cetate piata uniriiPrimăria Timişoara a emis astăzi un comunicat de presă prin care informează asupra stadiului lucrărilor la centrul istoric al oraşului. Conform reprezentanţilor municipalităţii, “în Piaţa Unirii au fost realizate lucrări de depozitare pavele, epuismente, umpluturi balast, montare conductă apă latura S, instalaţie electrică grup sanitar, montaj racorduri burlane latura S, montaj multiduct telecomunicaţii şi cămine tragere, branşamente, executaţia lucrărilor pe acest obiectiv fiind realizată în proporţie de aprox. 13%.În prezent se efectueză săpături arheologice, lucrări de izolare a conductelor termice, de spălare a canalizării menajere, finalizare telecomunicaţii-multiduct, lucrări rutiere – executare strat balast în zona de Est a Pieţei (zona Dom)”. În Piaţa Libertăţii lucrările realizate au cuprins: „fundaţii bănci, fundaţii rigole, montaj cabluri electrice iluminat, montaj firide, montaj multiduct telecomunicaţii, subtraversare linie tramvai, cămine tragere, montaj rigole, acestea fiind finalizate în proporţie de aprox.


47%. În continuare se efectuează lucrări rutiere – executare strat balast şi balast stabilizat, în zona N-V a Pieţei (zona cap linie de tramvai 5), şi lucrări de pregătire a pavajului în Piaţă, respectiv montaj ţărusi pentru trasarea undelor de piatră/clinkerit”. Mai avansate decât lucrările din Piaţa Unirii sunt cele din Piaţa Sfântu Gheorghe . Aici intervenţiile au fost realizate în proporţie de „28% şi au vizat execuţia de epuismente, umpluturi piatră spartă, turnare beton egalizare, montaj multiduct telecomunicaţii şi cămine tragere. Lucrările continuă şi în această zonă, unde se efectuează lucrări de armare a radierului în zona tehnică – Post Trafo”.

În Piaţa Ţarcului lucrările au cuprins „executarea hidroizolaţiei pe laturile E şi V ale pieţei, turnarea stratului de balast stabilizat, montajul cablurilor electrice pentru iluminat, reabilitarea canalizării menajere, realizarea căminelor de tragere. Stadiul de execuţie este de aproximativ 26%”. Intervenţii au mai avut loc pe străzile Sergent C-tin Muşat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Fără Nume, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, G-ral Praporgescu, Enrico Carusso. De departe cele mai mari probleme legate de reabilitarea centrului istoric au fost legate de pavajul care va fi pus după finalizarea lucrărilor. Despre lupta primarului Nicolae Robu pentru drepturile femeilor cu tocuri puteţi citi aici.

1 COMENTARIU

  1. da de ce lupta Robu pentru drepturile femeilor, ca doar el e barbat, nu?
    si el nu poarta tocuri, nu?
    ei, daca l-au rugat femeile sa le reprezinte, atunci, da, asta-i alta poveste…
    exista vreo asociatie a femeilor purtatoare de tocuri, in Timisoara? Oficial?
    dati-ne coordonatele, sa ne inscriem si noi!
    si poate ca vom reusi sa le convingem pe „tocuri” sa isi doreasca pentru ca Timisoara sa aiba un primar care sa lupte pentru drepturile Timisoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.