Mai bine o maternitate modernă, decât spital regional, la Timișoara. Cine spune...

Mai bine o maternitate modernă, decât spital regional, la Timișoara. Cine spune asta și de unde vrea să obțină bani

0
DISTRIBUIȚI

bega1-640x480

Slabe șanse ca la Timișoara să se construiască un nou spital regional. După ce Ministerul Sănătății a anunțat că în orașul nostru nu va fi construit un astfel de spital din fonduri europene, reprezentanții CJ Timiș anunțau că e posibil să se construiască un spital nou cu fonduri transfrontaliere.

Însă Titu Bojin, președintele CJ Timiș, s-a răzgândit în doar câteva zile și a ținut să precizeze că e mai important, în acest moment, să se aloce fonduri pentru modernizarea spitalelor existente, decât pentru realizarea unui spital regional.


„Sunt mai bucuros ca să reușim să realizăm dotarea la un grad cât mai mare de funcționare a tuturor spitalelor pe cale le avem, decât să ne gândim sau să visăm că vom avea un spital regional. Nu dăm la o parte ideea de a se realiza un spital regional, dar asta ține mai mult de Ministerul Sănătății”, a explicat Titu Bojin.

Prima unitate medicală care va fi modernizată este Maternitatea „Bega”, potrivit președintelului CJ Timiș. La mijlocul lunii septembrie, reprezentanții CJ Timiș se vor întâlni cu cei de la consiliul județean din Csongrad (Ungaria), în speranța că vor reuși să schimbe destinația banilor puși pentru realizarea studiului pentru calea ferată Timișoara – Szeged. „Vrem să aducem Maternitatea «Bega» la parametrii anului 2015. Vorbim de 6,5 – 7 milioane de euro, până la 12 milioane de euro, bani care vor fi dirijați către sănătate și sunt mai mulțumit așa, dacă vreți să fiu sincer. Sperăm să creăm premizele pentru o scurtă perioadă de până la șapte ani ca să funcționeze foarte bine Maternitatea «Bega» până când vom reuși să construim o maternitate nouă”, a explicat Titu Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.