Mămici DISPERATE, în Timiș. De cât timp lipsesc din maternități vaccinurile împotriva...

Mămici DISPERATE, în Timiș. De cât timp lipsesc din maternități vaccinurile împotriva hepatitei B și tuberculozei

1
DISTRIBUIȚI

vaccin

Sute de bebeluși, care au venit pe lume la maternitățile din județul Timiș, în ultima lună, au fost externați fără a fi vaccinați împotriva Hepatitei B. De asemenea, în spitale nu se găsește nici vaccinul împotriva tuberculozei. Și asta pentru că Ministerul Sănătății nu a reușit să achiziționeze la timp aceste vaccinuri. “Dificultăţile legate de procesul de achiziţionare se datorează lipsei de pe piaţă a vaccinului deoarece în prezent există un număr mic de producători care mai fabrică aceste produse”, se apără reprezentanții Ministerului Sănătății.

Medicii din Timiș spun că mămicile sunt disperate, și  asta pentru că nu au de unde să facă rost de aceste vaccinuri chiar dacă ar dori să le cumpere cu bani din propriul buzunar, pentru că nu se găsesc în nicio farmacie.

Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș, ne-a declarat că aceste vaccinuri nu se mai găsesc în stocurile instituției de la începutul lunii iulie.


Doar la Maternitatea “Bega” din cadrul Spitalului Județean Timișoara, peste 200 de bebeluși au fost externați fără a fi vaccinați. “Nu avem vaccin împotriva hepatitei B de vreo lună. Părinții ne pisează pe noi, medicii, de parcă noi am avea acest vaccin, dar de fapt este o problemă a sistemului”, ne-a spus Ilie Constantin, șeful secției de Neonatologie din cadrul Maternității “Bega”.

Ieri, reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că vor fi achiziționate peste 500.000 de doze de vaccin BCG, care oferă protecție împotriva tuberculozei, și peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B, după ce au fost finalizate toate procedurile necesare achiziționării vaccinurilor, care au fost inițiate încă de la începutul anului.

Primele doze de vaccin BCG vor ajunge în maternitățile din județul Timiș săptămâna viitoare. Toți copiii născuți în ultima lună, care nu au fost imunizați, vor fi recuperați la vaccinare prin maternități și cabinetele medicilor de familie.

1 COMENTARIU

  1. Alo Pinochio,asa zisul ministru al sanatatii,pe nume Banicioiu,nu va informeaza asupra acestor probleme grave?De fapt,ma intreb ce cauta un asemenea specimen la conducerea unui minister?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.