Ministrul de Externe al Germaniei anunţă progrese în discuţiile pe tema Ucrainei...

Ministrul de Externe al Germaniei anunţă progrese în discuţiile pe tema Ucrainei de la Berlin

0
DISTRIBUIȚI

donetk ucraina

Discuţia cvadripartită dintre miniştrii de Externe de duminică de la Berlin pe tema Ucrainei a fost dificilă, a declarat ministrul german Frank-Walter Steinmeier, anunţând totuşi unele progrese.

„O discuţie dificilă dar eu cred şi sper că am făcut progrese în privinţa unor puncte”, a declarat Steinmeier la încheierea celor cinci ore de discuţii cu omologii săi ucrainean Pavlo Klimkin, rus Serghei Lavrov şi francez Laurent Fabius.


El nu a precizat asupra căror puncte s-au înregistrat respectivele progrese.

O sursă diplomatică franceză a declarat, de asemenea, fără alte precizări, că „în pofida climatului dificil, au fost înregistrate progrese”.

Participanţii vor raporta rezultatele întâlnirii şefilor guvernelor lor, a precizat Steinmeier şi s-ar putea decide luni sau marţi „sub ce formă vor continua discuţiile de astăzi”.

„Obiectivul rămâne să facem tot posibilul pentru a contribui la reducerea la tăcere a armelor în Ucraina şi evitarea altor victime”, a adăugat el.

Înaintea reuniunii, diplomatul german, foarte implicat alături de cancelarul Angela Merkel pentru a încerca găsirea unei ieşiri din conflict, şi-a exprimat speranţa definirii unei schiţe a unei foi de parcurs către o încetare a focului, recunoscând că părţile sunt însă „departe de o soluţie politică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.