MISTERUL din spatele unui loc fascinant din Banat. Ochiul Beiului sau lacul-cameleon...

MISTERUL din spatele unui loc fascinant din Banat. Ochiul Beiului sau lacul-cameleon care nu îngheață niciodată. De ce spun localnicii că aici se strâng ielele FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1741805329">

lacul ochiul beiului

În Banat se află un loc de-a dreptul fascinant, ideal pentru o vacanță în mijlocul naturii, departe de aglomerația și aerul poluat din oraș. În județul Caraș-Severin, la limita Munților Aninei cu Munții Locvei turiștii întâlnesc o zonă de sălbăticie spectaculoasă, Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița. În acest loc de poveste se află Lacul Ochiul Beiului, un ochi de apă care nu îngheață niciodată.

Ochiul Beiului reprezintă unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase puncte turistice din Banat, un loc miraculos despre care se spune că alungă depresia și stresul, pentru că lacul are o culoare aproape ireală, turcoaz, în care se oglindesc pomii și cerul.

Nu este ușor de ajuns la Lacul Ochiul Beiului, dar cei care au vizitat acest loc de poveste spun că merită efortul. Lacul Ochiul Beiului este un monument protejat al naturii, aflat la o altitudine de 310 metri. Locul în care acest lac s-a format arată ca un crater cu o adâncime de cel mult patru metri, iar apa este atât de limpede încât păstrăvii pot fi urmăriți cum înoată.

Interesant este faptul că acest ochi de apă nu îngheață niciodată, și asta pentru că temperatura apei este între 4 și 8 grade atât vara, cât și iarna, datorită unui izvor care se află în lac și care împrospătează mereu apa. Culoarea lacului se schimbă mereu după vreme și în timpul zilei de la albastru deschis până la albastru verzui-închis.

 În noaptea de Sânziene, ielele dansează în jurul Lacului Ochiul Beiului

Legendele spun că în noaptea de Sânziene, în jurul Lacului Ochiul Beiului se strâng ielele, care cântă și dansează până în zori. Localnicii povestesc că există o legendă referitoare și la apariția acestui ochi de apă fascinant. În urmă cu sute de ani, domnea peste aceste meleaguri un pașă care avea un fiu ai cărui ochi erau de un albastru pătrunzător. Tânărul tot mergea la vânătoare prin aceste locuri și la un moment dat întâlnește fiica unui valah de care se îndrăgostește. Tatăl său a fost atât de nervos la aflarea veștii încât a ordonat ca aceasta să fie ucisă, iar tânărul, îndurerat de moartea iubitei, și-a pus capăt zilelor. Legendele spun că în locul în care cei doi s-au întâlnit, s-a format un lac de un albastru pătrunzător, la fel ca ochii tânărului care s-a sinucis.

Foto: Turism Land

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.