Muzicienii timişoreni au participat la Drumfest. Vezi cu ce diferă această manifestare...

Muzicienii timişoreni au participat la Drumfest. Vezi cu ce diferă această manifestare de restul festivalurilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1903287654">

drumfest (22)

O serie de muzicieni timişoreni au participat în weekend-ul trecut la o nouă ediţie a festivalului Drumfest, „o adunare de trupe, muzicieni şi compozitori creştini din întreaga Românie şi dincolo“, care a avut loc în satul de vacanţă Tauţ din judeţul Arad. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului, la faţa locului au concertat 50 de trupe pe trei scene, iar circa 1.500 de oameni au participat în fiecare zi la această manifestare. Printre invitaţi s-au numărat o serie de muzicieni timişoreni ca Beck Corlan (una dintre tinerele care au comprimat muzica românească în nouă minute), Răzvan Mărcuci (Burning Table), Johnny Kuy (din formaţia Dincolo de Ziduri), Cătălin Ivaşcu, Emil Kindlein, Levi Molnar sau Adrian Şchiopu. „În cadrul acestul festival, au avut loc şi câteva workshop-uri dedicate tobarilor sub numele de Prieteni de Drum[s]. Printre cei care au fost invitaţi, din Timişoara l-aş menţiona pe Levi Molnar (Burning Table), un toboşar cu multă experienţă, care ne-a povestit câteva din lucrurile care l-au marcat pe el de-a lungul carierei şi care a atins şi câteva informaţii despre odd time signature rhythms. Un alt timişorean prezent cu noi a fost Cătălin Ivaşcu, care ne-a delectat cu un cover de Porcupine Tree, Am avut şi un invitat special din Marea Britanie, Jerry Brown, care ne-a întors la baze şi ne-a prezentat câteva rudimente de bază şi cât de interesant e pentru 2014 cântatul cu loops-uri“, ne-a declarat Adrian Şchiopu. „M-am bucurat să fiu invitat la Drumfest şi să văd cât de mult creşte şi se extinde în fiecare an. Pentru mine Drumfest e un loc special pentru că de fiecare dată reuşesc să mă conectez cu oamenii într-un mod unic şi cu majoritatea mă întâlnesc doar la Drumfest, dar am impresia că ne-am cunoaşte de o viaţă. E un loc în care oameni cu pasiuni diferite se adună la un loc şi crează o pasiune universală (pentru un scop) mult mai intensă’ şi mai puternică decât ne imaginăm“, spune Răzvan Mărcuci, basistul trupei Burning Table. „Am fost onorată să particip şi anul acesta la Drumfest. Un festival unde se strânge o grămadă mare de oameni talentaţi de prin toată România. Mulţi din ei sunt artişti tineri, care aduc ceva nou în muzica românească. Ceea ce face  Drumfest-ul  este  să aducă muzicieni de peste tot la un singur loc, unde ne putem întâlni unul cu altul, unde ne putem cunoaşte gândurile, inima şi visele face to face, nu doar de pe ecranele de laptop sau tv. Se formează o anumită unitate. Festivalul pune în centru muzicianul , iar muzicianul pune în centru Absolutul“, ne-a declarat Beck Corlan.

„DrumFest e un festival de muzică unde se promovează proiectele muzicienilor/trupelor care au un background creştin evanghelic, neoprotestant şi nu numai. Anul acesta a fost un an special avându-i ca participanţi pe cei de la Hillsong Londra , una dintre cele mai mari comunităţi londoneze cu peste 20000 de membri locali şi subsidiare în toată lumea din Australia până-n America. E un festival în care primeşti altceva decât în restul festivalurilor, o întâlnire a oamenilor care doresc să exprime prin muzică bucuria, experienţa transformării vieţii lor, o întâlnire a oamenilor care care doresc dragoste în loc de ură, pace în loc de război, iertare în loc de mânie , bucurie fără frontiere, fără <<ziduri>> ridicate tot de noi, oamenii“, ne-a declarat Levi Molnar, tobarul trupei Burning Table.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.