Noi promisiuni legate de transportul în comun pe Bega. În ce stadiu...

Noi promisiuni legate de transportul în comun pe Bega. În ce stadiu este proiectul şi de unde va avea municipalitatea bani să cumpere ambarcaţiuni electrice

1
DISTRIBUIȚI

vaporas electricS-a mai scurs un an în care Primăria Timişoara le promite locuitorilor urbei de pe Bega că se vor bucura de transport în comun pe râul care tranzitează capitala Banatului. Prezent la ceremonia de pe malul râului Bega, unde a fost sărbătorită Ziua Marinei, viceprimarul Dan Diaconu a declarat că „această zi are anul acesta o semificaţie în plus pentru Timişoara pentru că ne apropiem de sfârşitul implementării proiectului de reamenajare a malurilor Begăi . El va fi finalizat în vara anului următor.


Deja staţiile pentru viitoarele ambarcaţiuni sunt vizibile. Deja Primăria Municipiului Timişoara lucrează la elaborarea documentaţiei de atribuire, la realizarea caietelor de sarcini pentru achiziţionarea ambarcaţiunilor pe care ni le dorim electrice tocmai pentru a avea o zonă vede pe râul Bega. Probabil în primă instanţă vom achiziţiona două ambarcaţiuni, iar în februarie anul viitor împreună cu alte municipiii din Europa vom depune un proiect de finanţare pentru programul Horizon 2020, care va demara în luna februarie a anului viitor”.

Legat de necesarul de mijloace de transport în comun pe Bega, Diaconu spune că „avem un studiu asupra numărului de ambarcaţiuni care ar putea să deservească transportul în comun pe Bega. Dacă nu mă înşel, ar fi ambarcaţuni care ar deservi cele nouă staţii pe care le-am realizat până la momentul de faţă. Pentru un alt tip de navigaţie vorbim deja de altceva”. De departe, cele mai vizibile intervenţii la proiectul de reabilitare a malurilor Begăi sunt pistele de biciclete făcute fără noimă, dar pe care autorităţile nu le mai pot reproiecta.

1 COMENTARIU

  1. „Se lucrează la elaborarea documentaţiei… la realizarea caietelor de sarcin…avem un studiu… vom depune un proiect de finanţare pentru un program pentru anul 2020…”

    SPANAC, SPANAC si DOAR SPANAC! Foarte mult, prea mult SPANAC!

    Singura noutate imbucuratoare este aceea ca „s-a mai scurs un an” din actualul mandat al alesilor de la primarie si la fel ca despre apa scursa, nu pe, ci LA canal, putem spune doar: bine ca a trecut si au mai ramas doar doi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.